Forrás: FB: LIBERI DI CUCINARE
Spárgás quiche
Hozzávalók
A linzertésztához
- 250 g liszt
- 125 g vaj
- 1 pinch só
- 1 bögre hideg víz
A töltelékhez
- 400 g Juhász ricotta
- 200 g Vad spárga
- 100 g bacon
- 2 Tojás
- 1 pinch só
- 1 pinch Pepe
Eljárás
Készítse el a tésztát, összekeverve a lisztet, a vajat darabokra, egy csipet sót és a hideg vizet. Gyorsan dolgozza fel az összetevőket, amíg sima tésztát nem kap. Csomagolja be fóliába és legalább 30 percig hűtsük a hűtőben.
Tisztítsa meg az spárgát a szára legkeményebb részének eltávolításával. Vágja karikákra, a csúcsokat egészben hagyva. Vágja csíkokra a speckot.
Egy tálban dolgozza össze a ricottát a tojásokkal, egy csipet sóval és borssal. Adjuk hozzá a spárgát és a speckot, majd alaposan keverjük össze.
Nyújtsa ki a tésztát egy sütőedényben, lyukasztja ki a alját egy villával és öntse rá a ricotta keveréket. Egyenlítse ki jól egy kanál hátával és díszítse a félretett spárgacsúcsokkal.
Sütse előmelegített 180 fokos sütőben 40-45 percig, vagy amíg a teteje szépen meg nem pirul. Hagyja hűlni, mielőtt felszolgálja.