Forrás: Kamra naydinov by Freepik
Speculoos parfait karácsonyi desszert
Ez a speculoos parfé az egyik kedvenc desszertem a karácsonyi időszakban. Egyesíti a speculoos ellenállhatatlan ízét a parfait simaságával. Elég könnyen elkészíthető, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleimen. Járjuk végig együtt a receptet!
Hozzávalók
- 200 g Speculoos keksz
- 4 sárgája
- 100 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 250 ml Krém
- 2 evőkanál Amaretto (nem kötelező)
- 1 Priese Fahéj
- 1⁄2 Teáskanál őrölt szegfűszeg
Eljárás
A speculoos parfait recepthez kezdjük a speculoos keksz morzsolásával. Javaslom, hogy használjunk konyhai robotgépet, hogy finom állagot kapjunk. De egy sodrófával is összetörheti őket úgy, hogy a kekszeket egy fagyasztózacskóba teszi, hogy elkerülje a felesleges morzsákat.
Egy másik edényben keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezt a keveréket keverőgéppel addig verjük, amíg fehér és habos nem lesz.
A tejszínt egy külön tálban verjük kemény habbá. Hasznos, ha a tejszínt előzetesen lehűtjük, mert így jobb lesz.
Óvatosan, lehetőleg két részletben adjuk hozzá a tejszínt a tojássárgájás keverékhez, és óvatosan keverjük össze, hogy a habos állag megmaradjon.
Most adjuk hozzá a spekulátamorzsát és, ha szükséges, az amarettót. Fűszerekkel, például fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezhetjük.
Öntse a keveréket egy kenyérsütőformába vagy egyedi kerek formákba, és hagyja legalább 4 órán át a fagyasztóban megkeményedni.
Tálalás előtt hagyja a spekulátos parfé-t kissé felengedni, és a tetejére kevés spekulátos morzsát és kakaót szórjon. Élvezze a tökéletes karácsonyi desszertet!