HIRDETŐ

Forrás: Kamra naydinov by Freepik

Speculoos parfait karácsonyi desszert

Ez a speculoos parfé az egyik kedvenc desszertem a karácsonyi időszakban. Egyesíti a speculoos ellenállhatatlan ízét a parfait simaságával. Elég könnyen elkészíthető, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleimen. Járjuk végig együtt a receptet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 g Speculoos keksz Hozzáadott
  • 4 sárgája Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 250 ml Krém Hozzáadott
  • 2 evőkanál Amaretto (nem kötelező) Hozzáadott
  • 1 Priese Fahéj Hozzáadott
  • 12 Teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A speculoos parfait recepthez kezdjük a speculoos keksz morzsolásával. Javaslom, hogy használjunk konyhai robotgépet, hogy finom állagot kapjunk. De egy sodrófával is összetörheti őket úgy, hogy a kekszeket egy fagyasztózacskóba teszi, hogy elkerülje a felesleges morzsákat.

2. Lépés

Egy másik edényben keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezt a keveréket keverőgéppel addig verjük, amíg fehér és habos nem lesz.

3. Lépés

A tejszínt egy külön tálban verjük kemény habbá. Hasznos, ha a tejszínt előzetesen lehűtjük, mert így jobb lesz.

4. Lépés

Óvatosan, lehetőleg két részletben adjuk hozzá a tejszínt a tojássárgájás keverékhez, és óvatosan keverjük össze, hogy a habos állag megmaradjon.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a spekulátamorzsát és, ha szükséges, az amarettót. Fűszerekkel, például fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezhetjük.

6. Lépés

Öntse a keveréket egy kenyérsütőformába vagy egyedi kerek formákba, és hagyja legalább 4 órán át a fagyasztóban megkeményedni.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyja a spekulátos parfé-t kissé felengedni, és a tetejére kevés spekulátos morzsát és kakaót szórjon. Élvezze a tökéletes karácsonyi desszertet!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új