HIRDETŐ
Spenót főzelék egyszerűen
A spenót főzelék egyszerűen, gyorsan elkészíthető és igazán ízletes fogás. Mindemellett rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így a gyermekeknek/remek választás az egészséges ebéd vagy vacsora a vágy.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg friss spenót
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- só, bors
- Csipetnyi szerecsendió
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A spenótot alaposan mossuk meg, majd dobáljuk fel nagyobb darabokra.
2. Lépés
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, és dinszteljük meg az olajon.
3. Lépés
Adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk együtt pár percig, majd öntsük fel a tejjel, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.
4. Lépés
Öntsük rá a felaprított spenótot, fűszerezzük sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval.
5. Lépés
Fedő alatt, közepes lángon pároljuk, amíg a spenót megpuhul.
6. Lépés
Tálalás előtt botmixerrel turmixoljuk össze, így lesz igazán krémes a főzelékünk.
7. Lépés
Tálaljuk frissen, melegen.