Forrás: Pixabay : matthiasboeckel
Spenótos tortellini csak 5 hozzávaló
Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel kedvenc olasz cukrászdámban, és azóta sokszor elkészítettem. A spenótos tortellini ideális vegetáriánusoknak (a férjem is az), és az év bármely szakában elkészíthető. A családom nagyon szereti ezt az ételt, ráadásul kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető, mindössze 5 hozzávalóból!
Hozzávalók
- 500 g Friss tortellini sajtos töltelék
- 300 g Spenót, megmosva és felaprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 finom Apróra vágott fokhagyma gerezd
- só és bors ízlés szerint
- 200 ml tejszínhab
- 100 g Parmezán sajt, a megszóráshoz
- Szerecsendió ízlés szerint
Eljárás
A spenótos tortellinihez kezdje el főzni a tortellinit a csomagoláson található utasítás szerint. Ügyeljen arra, hogy enyhén sózza meg a vizet, hogy a tészta ízt kapjon. Közben melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adja hozzá az apróra vágott fokhagymát. Néhány másodpercig hagyja pirulni, amíg illatos nem lesz. Legyen óvatos a fokhagymával, mert ha túl sokáig fő, keserűvé válhat.
Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és főzzük, amíg összeesik. A spenótot mindig kisebb darabokra vágom, mert a gyerekek könnyebben megeszik.
Ha a spenót összeesett, adjuk hozzá a tejszínt, és hagyjuk a keveréket néhány percig főni, amíg kissé besűrűsödik. Így a tejszín mennyiségét is variálhatja, kevesebbet a könnyedebb mártáshoz, vagy többet a krémesebb állaghoz.
Ezután adjuk hozzá a főtt spenótos tortellinit a serpenyőbe, és óvatosan keverjük meg, hogy egyenletesen bevonja őket a mártással. Tálalja a spenótos tortelliniételt egy jó adag parmezán sajttal és szerecsendióval megszórva, hogy finom kontrasztot adjon a tortellini krémességéhez.