HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : matthiasboeckel

Spenótos tortellini csak 5 hozzávaló

Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel kedvenc olasz cukrászdámban, és azóta sokszor elkészítettem. A spenótos tortellini ideális vegetáriánusoknak (a férjem is az), és az év bármely szakában elkészíthető. A családom nagyon szereti ezt az ételt, ráadásul kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető, mindössze 5 hozzávalóból!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g Friss tortellini sajtos töltelék Hozzáadott
  • 300 g Spenót, megmosva és felaprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 finom Apróra vágott fokhagyma gerezd Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 100 g Parmezán sajt, a megszóráshoz Hozzáadott
  • Szerecsendió ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A spenótos tortellinihez kezdje el főzni a tortellinit a csomagoláson található utasítás szerint. Ügyeljen arra, hogy enyhén sózza meg a vizet, hogy a tészta ízt kapjon. Közben melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adja hozzá az apróra vágott fokhagymát. Néhány másodpercig hagyja pirulni, amíg illatos nem lesz. Legyen óvatos a fokhagymával, mert ha túl sokáig fő, keserűvé válhat.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és főzzük, amíg összeesik. A spenótot mindig kisebb darabokra vágom, mert a gyerekek könnyebben megeszik.

3. Lépés

Ha a spenót összeesett, adjuk hozzá a tejszínt, és hagyjuk a keveréket néhány percig főni, amíg kissé besűrűsödik. Így a tejszín mennyiségét is variálhatja, kevesebbet a könnyedebb mártáshoz, vagy többet a krémesebb állaghoz.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a főtt spenótos tortellinit a serpenyőbe, és óvatosan keverjük meg, hogy egyenletesen bevonja őket a mártással. Tálalja a spenótos tortelliniételt egy jó adag parmezán sajttal és szerecsendióval megszórva, hogy finom kontrasztot adjon a tortellini krémességéhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új