HIRDETŐ

Forrás: Racool_studio from Freepik

Sült holland sárgarépa gyógynövényes vajjal

Íme az én személyes kedvenc holland sárgarépa receptem, ami egyszerűen elkészíthető, tápláló és abszolút finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Holland sárgarépa, megmosva és leveleit eltávolítva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 g Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Vegyes fűszernövények (pl. petrezselyem, metélőhagyma, kakukkfű) apróra vágva Hozzáadott
  • fél citrom héja Hozzáadott
  • 212 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 Celsius-fokra (kb. 400 Fahrenheit-fokra). A forró sütő elengedhetetlen a sütési folyamathoz, mivel a sárgarépa szépen karamellizálódik, és kihozza természetes édességét.

2. Lépés

Helyezze a sárgarépát egy tepsibe, és locsolja meg olívaolajjal. Dobáljuk meg, amíg a sárgarépa egyenletesen be nem vonja a felületét. Szórjuk meg sóval és borssal. Gyakran tapasztalom, hogy a tengeri só jobban működik ehhez a recepthez, mint a hagyományos asztali só. Terítsük szét őket, hogy egyenletesen süljenek, és ne legyenek túl zsúfoltan a tepsiben.

3. Lépés

Tegye a tálcát a sütőbe, és süsse a sárgarépát körülbelül 20-25 percig, vagy amíg megpuhul és kissé megbarnul.

4. Lépés

Amíg a sárgarépa sül, készítse el a fűszervajat. Egy tálban keverjük össze a megpuhult vajat, a fűszerkeveréket, a citromhéjat és a felaprított fokhagymát. Keverje össze, amíg jól össze nem keveredik.

5. Lépés

Ha a sárgarépa megsült, óvatosan vegye ki a sütőből. Még melegen kenje meg a sárgarépát a fűszervajjal. A sárgarépa hője megolvasztja a vajat, így az beszivárog a sárgarépába, és átjárja azt ízzel.

6. Lépés

Tálalja ezeket a sült holland sárgarépákat forrón, kedvenc étele mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák