HIRDETŐ

Forrás: zi3000 from Getty Images

Sült ponty

A sült ponty egy olyan étel, amelyet különösen a karácsonyi ünnepek alatt készítek, de az év bármely szakában, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk a családunknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab Közepes méretű ponty Hozzáadott
  • 200 g sima liszt Hozzáadott
  • 3 darab tojás Hozzáadott
  • 250 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Citrom a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is megtisztítom a pontyot, és felosztom adagokra. Ezután minden darabot sózok és borsozok ízlés szerint.

2. Lépés

A következő fázisban három tál van készen - egy tálban liszt, egy tálban felvert tojás és egy tálban zsemlemorzsa. Minden pontydarabot először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártok. Fontos, hogy a pontyot mindenhol egyenletesen bevonjuk. 3. Ezután elegendő olajat hevítek egy serpenyőben. A pontyot mindkét oldalán aranybarnára sütöm - általában 3-4 percig tart mindkét oldalon. A sült pontynak kívülről szép ropogósnak, belülről pedig szaftosnak kell lennie.

3. Lépés

Citromszeletekkel tálaljuk, amelyek finom frissességet kölcsönöznek az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák