Forrás: zi3000 from Getty Images
Sült ponty
A sült ponty egy olyan étel, amelyet különösen a karácsonyi ünnepek alatt készítek, de az év bármely szakában, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk a családunknak.
Hozzávalók
- 1 darab Közepes méretű ponty
- 200 g sima liszt
- 3 darab tojás
- 250 g Zsemlemorzsa
- só és bors
- olaj a sütéshez
- Citrom a tálaláshoz
Eljárás
Először is megtisztítom a pontyot, és felosztom adagokra. Ezután minden darabot sózok és borsozok ízlés szerint.
A következő fázisban három tál van készen - egy tálban liszt, egy tálban felvert tojás és egy tálban zsemlemorzsa. Minden pontydarabot először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártok. Fontos, hogy a pontyot mindenhol egyenletesen bevonjuk. 3. Ezután elegendő olajat hevítek egy serpenyőben. A pontyot mindkét oldalán aranybarnára sütöm - általában 3-4 percig tart mindkét oldalon. A sült pontynak kívülről szép ropogósnak, belülről pedig szaftosnak kell lennie.
Citromszeletekkel tálaljuk, amelyek finom frissességet kölcsönöznek az ételnek.