HIRDETŐ

Forrás: zi3000 from Getty Images

Sült ponty

A sült ponty egy olyan étel, amelyet különösen a karácsonyi ünnepek alatt készítek, de az év bármely szakában, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk a családunknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab Közepes méretű ponty Hozzáadott
  • 200 g sima liszt Hozzáadott
  • 3 darab tojás Hozzáadott
  • 250 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Citrom a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is megtisztítom a pontyot, és felosztom adagokra. Ezután minden darabot sózok és borsozok ízlés szerint.

2. Lépés

A következő fázisban három tál van készen - egy tálban liszt, egy tálban felvert tojás és egy tálban zsemlemorzsa. Minden pontydarabot először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártok. Fontos, hogy a pontyot mindenhol egyenletesen bevonjuk. 3. Ezután elegendő olajat hevítek egy serpenyőben. A pontyot mindkét oldalán aranybarnára sütöm - általában 3-4 percig tart mindkét oldalon. A sült pontynak kívülről szép ropogósnak, belülről pedig szaftosnak kell lennie.

3. Lépés

Citromszeletekkel tálaljuk, amelyek finom frissességet kölcsönöznek az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek