Forrás: nalinratphi from Getty Image
Sült sertésnyak gombán
Ez a gombán sült sertésnyak receptje egy klasszikus cseh étel, amelyet minden hús- és gombabarát szeretni fog. A zsenge és szaftos hús a sült gomba ízével kombinálva remek étel családi vacsorákhoz vagy társasági ebédekhez.
Hozzávalók
- 800 g Sertés nyak sertés
- 500 g Hub
- 50 g lard
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 db The Onion
- 200 ml Sörök
- 1 Kanál Kakukkfű
- só és bors
- Petrezselyem
Eljárás
Sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be a sertésnyakat zúzott fokhagymával. Hagyjuk pihenni.
Közben tisztítsa meg a gombát, és vágja szeletekre. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk kockákra.
A hagymát a zsiradékban aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és puhára sütjük.
Vegye ki a gombát, és süsse a nyakat minden oldalról ugyanabban a serpenyőben, amíg ropogós kérget nem kap.
Tegye a sült nyakat egy tepsibe, adja hozzá a sült gombát és hagymát, a kakukkfüvet és öntse fel sörrel.
180 °C-ra előmelegített sütőben, lefedve kb. másfél órán át sütjük. Sütés közben a húst meg lehet locsolni a zsírral.
A kész nyakat galuskával és főtt zöldségekkel tálaljuk.