HIRDETŐ

Forrás: nalinratphi from Getty Image

Sült sertésnyak gombán

Ez a gombán sült sertésnyak receptje egy klasszikus cseh étel, amelyet minden hús- és gombabarát szeretni fog. A zsenge és szaftos hús a sült gomba ízével kombinálva remek étel családi vacsorákhoz vagy társasági ebédekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g Sertés nyak sertés Hozzáadott
  • 500 g Hub Hozzáadott
  • 50 g lard Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 200 ml Sörök Hozzáadott
  • 1 Kanál Kakukkfű Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be a sertésnyakat zúzott fokhagymával. Hagyjuk pihenni.

2. Lépés

Közben tisztítsa meg a gombát, és vágja szeletekre. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk kockákra.

3. Lépés

A hagymát a zsiradékban aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és puhára sütjük.

4. Lépés

Vegye ki a gombát, és süsse a nyakat minden oldalról ugyanabban a serpenyőben, amíg ropogós kérget nem kap.

5. Lépés

Tegye a sült nyakat egy tepsibe, adja hozzá a sült gombát és hagymát, a kakukkfüvet és öntse fel sörrel.

6. Lépés

180 °C-ra előmelegített sütőben, lefedve kb. másfél órán át sütjük. Sütés közben a húst meg lehet locsolni a zsírral.

7. Lépés

A kész nyakat galuskával és főtt zöldségekkel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új