HIRDETŐ

Sűrű Bográcsos Pörkölt Kenyérrel

A bográcsos pörkölt tradicionális magyar étel, amelyet egyébként szabad tűzön, bográcsban készítenek. A pörkölt jó sűrű húsétel, amelyet legtöbbször marhahúsból készítenek. A bográcsos pörköltet gyakran tálalják friss kenyérrel vagy galuskával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg marhahús, aprítva vagy kockázva Hozzáadott
  • 2 Közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt édesnemes paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsiradék (olaj vagy disznózsír) Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • friss kenyér vagy galuska a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsünk fel egy nagyobb méretű bográcsot vagy fazekat közepes lángon.

2. Lépés

Adjon hozzá zsiradékot a bográcsba, majd hevítsük fel.

3. Lépés

Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk őket, amíg üvegesek lesznek.

4. Lépés

Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük mindkét oldalát, amíg enyhén megpirul.

5. Lépés

Keverjük hozzá az őrölt édesnemes paprikát és a fűszerpaprikát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

6. Lépés

Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, majd adjuk hozzá a babérlevelet.

7. Lépés

Fedjük le a bográcsőzzük folyamatosan, körülbelül 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a hús puhává válik és az ízek összeérnek. Időnként keverjük meg és ellenőrizzük a folyadék szintjét a bográcsban.

8. Lépés

Ha a pörkölt elkészült, ízlés szerint még sózzuk vagy borsozzuk.

9. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel vagy galuskával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új