HIRDETŐ

Sűrű Bográcsos Pörkölt Kenyérrel

A bográcsos pörkölt tradicionális magyar étel, amelyet egyébként szabad tűzön, bográcsban készítenek. A pörkölt jó sűrű húsétel, amelyet legtöbbször marhahúsból készítenek. A bográcsos pörköltet gyakran tálalják friss kenyérrel vagy galuskával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg marhahús, aprítva vagy kockázva Hozzáadott
  • 2 Közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt édesnemes paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsiradék (olaj vagy disznózsír) Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • friss kenyér vagy galuska a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsünk fel egy nagyobb méretű bográcsot vagy fazekat közepes lángon.

2. Lépés

Adjon hozzá zsiradékot a bográcsba, majd hevítsük fel.

3. Lépés

Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk őket, amíg üvegesek lesznek.

4. Lépés

Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük mindkét oldalát, amíg enyhén megpirul.

5. Lépés

Keverjük hozzá az őrölt édesnemes paprikát és a fűszerpaprikát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

6. Lépés

Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, majd adjuk hozzá a babérlevelet.

7. Lépés

Fedjük le a bográcsőzzük folyamatosan, körülbelül 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a hús puhává válik és az ízek összeérnek. Időnként keverjük meg és ellenőrizzük a folyadék szintjét a bográcsban.

8. Lépés

Ha a pörkölt elkészült, ízlés szerint még sózzuk vagy borsozzuk.

9. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel vagy galuskával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek