HIRDETŐ

Forrás: marcomayer from Getty Images

Sütőben sült borjúhús

Ez a hagyományos szlovák recept a sütőben sült borjúhúshoz egyszerű az elkészítés és tele van ízvilággal. A hús finoman pácolva és aranybarnára sütve készül, ami fantasztikus ízt és textúrát ad a húsnak. Tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 1 kg borjúhús Hozzáadott

Pácolás

  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 db friss rozmaring Hozzáadott
  • 2 kanalak olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Szárítsa meg a borjúhúst papírtörlővel, majd helyezze a húst egy nagy tepsibe.

2. Lépés

A marinád elkészítéséhez keverje össze a fokhagymagerezdeket, friss rozmaringot, olívaolajat, sót és őrölt feketeborsot. Kenje be a húst a marináddal.

3. Lépés

Helyezze a húst a sütőbe, és süssön körülbelül 1,5 órán át, vagy amíg a hús finoman aranybarna, és a húsnak a legvastagabb részébe helyezett hőmérő 70°C-ot mutat.

4. Lépés

Húzza ki az elkészült húst a sütőből, és hagyja legalább 15 percig pihenni a szeletelés előtt. Ezután szolgálja fel kedvenc köretével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek