HIRDETŐ

Forrás: marcomayer from Getty Images

Sütőben sült borjúhús

Ez a hagyományos szlovák recept a sütőben sült borjúhúshoz egyszerű az elkészítés és tele van ízvilággal. A hús finoman pácolva és aranybarnára sütve készül, ami fantasztikus ízt és textúrát ad a húsnak. Tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 1 kg borjúhús Hozzáadott

Pácolás

  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 db friss rozmaring Hozzáadott
  • 2 kanalak olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Szárítsa meg a borjúhúst papírtörlővel, majd helyezze a húst egy nagy tepsibe.

2. Lépés

A marinád elkészítéséhez keverje össze a fokhagymagerezdeket, friss rozmaringot, olívaolajat, sót és őrölt feketeborsot. Kenje be a húst a marináddal.

3. Lépés

Helyezze a húst a sütőbe, és süssön körülbelül 1,5 órán át, vagy amíg a hús finoman aranybarna, és a húsnak a legvastagabb részébe helyezett hőmérő 70°C-ot mutat.

4. Lépés

Húzza ki az elkészült húst a sütőből, és hagyja legalább 15 percig pihenni a szeletelés előtt. Ezután szolgálja fel kedvenc köretével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új