Forrás: marcomayer from Getty Images
Sütőben sült borjúhús
Ez a hagyományos szlovák recept a sütőben sült borjúhúshoz egyszerű az elkészítés és tele van ízvilággal. A hús finoman pácolva és aranybarnára sütve készül, ami fantasztikus ízt és textúrát ad a húsnak. Tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
Hús
- 1 kg borjúhús
Pácolás
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db friss rozmaring
- 2 kanalak olívaolaj
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Szárítsa meg a borjúhúst papírtörlővel, majd helyezze a húst egy nagy tepsibe.
A marinád elkészítéséhez keverje össze a fokhagymagerezdeket, friss rozmaringot, olívaolajat, sót és őrölt feketeborsot. Kenje be a húst a marináddal.
Helyezze a húst a sütőbe, és süssön körülbelül 1,5 órán át, vagy amíg a hús finoman aranybarna, és a húsnak a legvastagabb részébe helyezett hőmérő 70°C-ot mutat.
Húzza ki az elkészült húst a sütőből, és hagyja legalább 15 percig pihenni a szeletelés előtt. Ezután szolgálja fel kedvenc köretével.