HIRDETŐ
Forrás: barol16 from Getty Images
Sütőben sült petrezselymes burgonya
Ez egy klasszikus köret, amit könnyű elkészíteni, és számos étel mellé illik.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
2. Lépés
Mossunk meg 800 g burgonyát és vágjuk fel.
3. Lépés
Helyezd a burgonyát egy nagy tepsibe, önts rá 2 evőkanál olajat, és add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, valamint a finomra vágott friss petrezselymet.
4. Lépés
Keverd jól össze, hogy minden burgonyakocka bevonódjon a fűszerekkel.
5. Lépés
Süsd a petrezselymes burgonyát a sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
6. Lépés
Tálald melegen, a petrezselymet a tetején elszórva.