HIRDETŐ

Forrás: NoirChocolate from Getty Images

Svéd mandulatorta

Ízletes svéd mandulatorta, amely különleges alkalmakra tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 200 g mandulaliszt Hozzáadott
  • 175 g cukor Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 4 db tojás Hozzáadott

Töltelék

  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 2 db vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 175°C-ra, és készítsen elő egy kerek tortaformát (26 cm).

2. Lépés

Eszközök: Keverjen össze mandula lisztet cukorral egy tálban. Olvassza meg a vajat és adja hozzá a keverékhez. Ezután keverje hozzá a tojásokat és alaposan keverje össze.

3. Lépés

Öntse a kész tésztát a formába, és sütse a sütőben körülbelül 25 percig.

4. Lépés

A sütemény sütés után hagyja kihűlni.

5. Lépés

Töltelék: Amíg a torta hűl, készítsd el a tölteléket. Verj keményre a tejszínt a vaníliás cukorral.

6. Lépés

Vágja ketté a testet, kenje meg tejszínhab krémmel, és ízlés szerint megszórhatja mandulával.

7. Lépés

Hagyja a tortát még egy ideig a hűtőben, hogy a töltelék megfelelően megdermedjen, aztán tálalhatja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek