HIRDETŐ

Forrás: NoirChocolate from Getty Images

Svéd mandulatorta

Ízletes svéd mandulatorta, amely különleges alkalmakra tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 200 g mandulaliszt Hozzáadott
  • 175 g cukor Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 4 db tojás Hozzáadott

Töltelék

  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 2 db vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 175°C-ra, és készítsen elő egy kerek tortaformát (26 cm).

2. Lépés

Eszközök: Keverjen össze mandula lisztet cukorral egy tálban. Olvassza meg a vajat és adja hozzá a keverékhez. Ezután keverje hozzá a tojásokat és alaposan keverje össze.

3. Lépés

Öntse a kész tésztát a formába, és sütse a sütőben körülbelül 25 percig.

4. Lépés

A sütemény sütés után hagyja kihűlni.

5. Lépés

Töltelék: Amíg a torta hűl, készítsd el a tölteléket. Verj keményre a tejszínt a vaníliás cukorral.

6. Lépés

Vágja ketté a testet, kenje meg tejszínhab krémmel, és ízlés szerint megszórhatja mandulával.

7. Lépés

Hagyja a tortát még egy ideig a hűtőben, hogy a töltelék megfelelően megdermedjen, aztán tálalhatja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új