Forrás: NoirChocolate from Getty Images
Svéd mandulatorta
Ízletes svéd mandulatorta, amely különleges alkalmakra tökéletes.
Hozzávalók
Gyakran
- 200 g mandulaliszt
- 175 g cukor
- 200 g vaj
- 4 db tojás
Töltelék
- 250 ml tejszín
- 2 db vaníliás cukor
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 175°C-ra, és készítsen elő egy kerek tortaformát (26 cm).
Eszközök: Keverjen össze mandula lisztet cukorral egy tálban. Olvassza meg a vajat és adja hozzá a keverékhez. Ezután keverje hozzá a tojásokat és alaposan keverje össze.
Öntse a kész tésztát a formába, és sütse a sütőben körülbelül 25 percig.
A sütemény sütés után hagyja kihűlni.
Töltelék: Amíg a torta hűl, készítsd el a tölteléket. Verj keményre a tejszínt a vaníliás cukorral.
Vágja ketté a testet, kenje meg tejszínhab krémmel, és ízlés szerint megszórhatja mandulával.
Hagyja a tortát még egy ideig a hűtőben, hogy a töltelék megfelelően megdermedjen, aztán tálalhatja.