Szilvás rétes, ami tele van finom ízekkel
A \Szilvás rétes\ egy gyümölcsös sütemény, ami tele van finom ízekkel. A friss, lédús szilva, a fahéj és a vaníliás cukor keveréke tökéletesen harmonizál a frissen sült rétestésztával. Egyszerű elkészíteni és a séfek kifejezetten hűvös napokon ajánlják a desszertként tálalást.
Hozzávalók
- 8 lap rétestészta
- 1 kg szilva
- 150 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1⁄4 teáskanál őrölt fahéj
- 1⁄4 teáskanál szárított szegfűszeg
- 70 g olvasztott vaj
- 50 g zsemlemorzsa
- porcukor a tetejére
Eljárás
Moss meg és magozz ki 1 kg szilvát, majd csepegtesd le róluk a felesleges vizet.
Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget.
Add hozzá a szilvákat a cukros keverékhez, és keverj jól, hogy minden szilva bevonódjon.
Egy baking sheet-en helyezd el a rétestészta lapokat, majd kend be őket az olvasztott vaj felével. Szórd meg a zsemlemorzsával.
Osztasd el a szilvás keveréket egyenletesen a rétestészta lapokon.
Göngyöld fel a rétestésztát, majd kend le a maradék vajjal.
Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára a réteseket (kb. 30-35 perc).
Tálalás előtt szórd meg őket porcukorral.