HIRDETŐ

Szilvás rétes, ami tele van finom ízekkel

A \Szilvás rétes\ egy gyümölcsös sütemény, ami tele van finom ízekkel. A friss, lédús szilva, a fahéj és a vaníliás cukor keveréke tökéletesen harmonizál a frissen sült rétestésztával. Egyszerű elkészíteni és a séfek kifejezetten hűvös napokon ajánlják a desszertként tálalást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 8 lap rétestészta Hozzáadott
  • 1 kg szilva Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 teáskanál szárított szegfűszeg Hozzáadott
  • 70 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Moss meg és magozz ki 1 kg szilvát, majd csepegtesd le róluk a felesleges vizet.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget.

3. Lépés

Add hozzá a szilvákat a cukros keverékhez, és keverj jól, hogy minden szilva bevonódjon.

4. Lépés

Egy baking sheet-en helyezd el a rétestészta lapokat, majd kend be őket az olvasztott vaj felével. Szórd meg a zsemlemorzsával.

5. Lépés

Osztasd el a szilvás keveréket egyenletesen a rétestészta lapokon.

6. Lépés

Göngyöld fel a rétestésztát, majd kend le a maradék vajjal.

7. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára a réteseket (kb. 30-35 perc).

8. Lépés

Tálalás előtt szórd meg őket porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új