HIRDETŐ

Szilvás rétes, ami tele van finom ízekkel

A \Szilvás rétes\ egy gyümölcsös sütemény, ami tele van finom ízekkel. A friss, lédús szilva, a fahéj és a vaníliás cukor keveréke tökéletesen harmonizál a frissen sült rétestésztával. Egyszerű elkészíteni és a séfek kifejezetten hűvös napokon ajánlják a desszertként tálalást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 8 lap rétestészta Hozzáadott
  • 1 kg szilva Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 teáskanál szárított szegfűszeg Hozzáadott
  • 70 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Moss meg és magozz ki 1 kg szilvát, majd csepegtesd le róluk a felesleges vizet.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a szegfűszeget.

3. Lépés

Add hozzá a szilvákat a cukros keverékhez, és keverj jól, hogy minden szilva bevonódjon.

4. Lépés

Egy baking sheet-en helyezd el a rétestészta lapokat, majd kend be őket az olvasztott vaj felével. Szórd meg a zsemlemorzsával.

5. Lépés

Osztasd el a szilvás keveréket egyenletesen a rétestészta lapokon.

6. Lépés

Göngyöld fel a rétestésztát, majd kend le a maradék vajjal.

7. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára a réteseket (kb. 30-35 perc).

8. Lépés

Tálalás előtt szórd meg őket porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek