Forrás: banderob1962 via Adobe Stock
Szívdöglesztő western serpenyő csirkével és szalonnával
A "nyugati serpenyő" gyakori kedvenc nálunk, különösen hétvégén, amikor kicsit több időnk van a főzésre. A szaftos hús, a ropogós zöldségek és a csípős fűszerek keverékét csodálatosan kiegészíti a BBQ-szósz íze. Ez a kombináció minden alkalommal teljesen meggyőzött minket, és mindig alig várom, hogy elkészíthessem ezt a serpenyőt.
Hozzávalók
- 500 Gram Csirkemell
- 2 jerote és zöldpaprika
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 Gram Kukorica
- 200 Gram vörösbab
- 100 Gram füstölt szalonna
- 4 nagy Burgonya
- 2 Evőkanál BBQ szósz
- só és bors ízlés szerint
- Olívaolaj a sütéshez
- 1 Teáskanál Chilipor
Eljárás
A "nyugati serpenyős" recepthez először vágja a csirkét és a szalonnát falatnyi darabokra. Egy kis tipp: a hús könnyebben vágható, ha kissé meg van fagyasztva.
Miután a húst előkészítettük, nevezzünk el egy nagy serpenyőt, és melegítsünk fel benne olívaolajat. Közepes lángon süssük a húst és a szalonnát, amíg jól meg nem barnul.
Amíg a hús sül, készítse elő a többi zöldséget. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát pedig apró kockákra vágjuk.
Amikor a hús jól megpirult, adjuk hozzá a serpenyőbe az apróra vágott zöldségeket, a csemegekukoricát és a babot. Fontos, hogy mindent jól összekeverjünk és egyenletesen megpirítsunk.
Most itt az ideje, hogy hozzáadjuk a burgonyát. Ezeket előzetesen meg kell főzni, és kockákra kell vágni. Amikor hozzáadjuk a burgonyát, győződjünk meg róla, hogy mindent jól összekeverünk.
Végül adjuk hozzá a BBQ-szószt és a fűszereket, majd hagyjuk alacsony lángon párolódni. Így az étel különösen jól magába szívja a fűszereket és a különleges BBQ-aromát.
A sós "nyugati serpenyőt" forrón, friss salátával tálaljuk. Jó étvágyat!