HIRDETŐ
Szőlőlevelek télire

Szőlőlevelek télire

Így egyszerűen lehet szőlőleveleket télire tenni befőttesüvegekbe. Az előkészület gyors és bárki el tudja készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • Friss szőlőlevelek Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Annyi szőlőlevelet gyűjtünk össze, amennyit csak befőni akarunk. Csak a fiatal, tapintásra puha leveleket szedjük. Ezután a leveleket leöblítjük hideg vízzel és levágjuk a szárakat.

2. Lépés

Vegyünk 4-5 levelet, kissé összehajtogatjuk őket, és tegyük őket befőttesüvegekbe. Egy üvegbe nagyjából 20x5 levél fér bele. Tehát egy üveg elegendő lesz egy főzéshez, ha szarmát fogsz készíteni.

3. Lépés

Ha megvannak a feltöltött üvegeink, mindegyik üveg tetejére rakunk egy kevés sót, mondjuk kevesebb mint 1/2 KL. Ezután a leveleket forró vízzel leöntjük, az üveget lezárjuk és a tetőt jól rácsavarjuk. Az üvegeket szoktam fejjel lefelé fordítani és így hagyni 1 órán át. Aztán visszafordítom őket. A megfigyelésért hagyd az üvegeket 3-4 napig az asztalon a konyhában, majd tedd el őket a kamrába.

Szőlőlevelek télire - előkészítő lépés 1
4. Lépés

A szőlőleveleket, amiket így teszek el, télen használom fel sarmák készítéséhez. Nem sok só van benne, így semmiképpen sem túlsózottak, mint néhány receptben. Kivesszük a leveleket a palackból a főzés előtt, és ha még kicsit kemények a tekeréshez, egyszerűen öntse le forró vízzel néhány percre, hogy kissé megpuhuljanak. Jó étvágyat kívánok!

Szőlőlevelek télire - előkészítő lépés 1
5. Lépés

További receptjeimet megtalálhatja a csminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új