HIRDETŐ

Szőlőmártás

Az ízletes szőlőmártás kiváló kiegészítője lehet mindenféle húsételeknek, de különösen jól illik a szárnyasokhoz és a borjúszeletekhez. A szőlő és a bor kombinációja egy igazi, zamatos, és üde kaland az ízlelőbimbóknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g szőlő Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 mokka kanál Hozzáadott
  • 2 mokka kanál frissen őrölt fehér bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál lime vagy citromlé Hozzáadott
  • Facsarásnyi méz (opcionális) Hozzáadott
  • 1 mokka kanál rozmaring (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A szőlőszemeket mossuk meg, és szedjük le a szemeket a szőlőfüzérről.

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a kristálycukrot. Keverjük át 1-2 percig, míg a cukor meg nem olvad.

3. Lépés

Adjuk hozzá a szőlőszemeket, sózzuk, borsozzuk, és keverjük folyamatosan 2-3 percig, míg a szőlőszemek meg nem puhulnak.

4. Lépés

Öntsük hozzá a bort, a lime vagy citromlét, és hagyjuk lassú tűzön tovább főni 10-15 percig, míg a bor el nem párolog.

5. Lépés

Ha édesebb mártást szeretnénk, adjunk hozzá mézet, ha pedig pikánsabb ízre vágyunk, szórjunk bele rozmaringot is.

6. Lépés

Amikor a mártás kellően besűrűsödött, tálaljuk fel a húsételek mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új