HIRDETŐ

Szőlőmártás

Az ízletes szőlőmártás kiváló kiegészítője lehet mindenféle húsételeknek, de különösen jól illik a szárnyasokhoz és a borjúszeletekhez. A szőlő és a bor kombinációja egy igazi, zamatos, és üde kaland az ízlelőbimbóknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g szőlő Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 mokka kanál Hozzáadott
  • 2 mokka kanál frissen őrölt fehér bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál lime vagy citromlé Hozzáadott
  • Facsarásnyi méz (opcionális) Hozzáadott
  • 1 mokka kanál rozmaring (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A szőlőszemeket mossuk meg, és szedjük le a szemeket a szőlőfüzérről.

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a kristálycukrot. Keverjük át 1-2 percig, míg a cukor meg nem olvad.

3. Lépés

Adjuk hozzá a szőlőszemeket, sózzuk, borsozzuk, és keverjük folyamatosan 2-3 percig, míg a szőlőszemek meg nem puhulnak.

4. Lépés

Öntsük hozzá a bort, a lime vagy citromlét, és hagyjuk lassú tűzön tovább főni 10-15 percig, míg a bor el nem párolog.

5. Lépés

Ha édesebb mártást szeretnénk, adjunk hozzá mézet, ha pedig pikánsabb ízre vágyunk, szórjunk bele rozmaringot is.

6. Lépés

Amikor a mártás kellően besűrűsödött, tálaljuk fel a húsételek mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek