HIRDETŐ

Forrás: canva:ildipapp

Sztroganov

A személyes tapasztalatom alapján a Sztroganov egy igen egyszerű, de mégis ízletes és laktató étel, melynek elkészítését már többször is sikeresen megvalósítottam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g felsál, marha vagy sertés Hozzáadott
  • 2 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 200 ml húsleves Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először vágjuk fel az apróra a hagymákat és a fokhagymát. Én a hagymát mindig pici kockákra vágom, mert úgy a legjobb a textúrája az ételben.

2. Lépés

Ezután készítsük elő a húst. Javaslom, hogy használjunk éles, konyhai kést, és vágjuk a húst vékony csíkokra. Az ilyen vékony hús hihetetlenül omlós és szaftos lesz, amint elkészült.

3. Lépés

A vajat olvasszuk fel egy nagyobb serpenyőben, majd futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a húst, és süssük addig, amíg minden oldalán aranybarna nem lesz. Ekkor mindig ügyeljek arra, hogy ne mozgassam a húsdarabokat túl korán, így szép, ropogós kéreg alakulhat ki rajtuk.

5. Lépés

Szórjuk meg a húst 1 evőkanál liszttel, majd öntsük hozzá a húslevest, keverjük jól össze.

6. Lépés

Adjuk hozzá a mustárt, a tealját, sót és borsot, majd keverjük össze és hagyjuk rotyogni 10-15 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új