Forrás: canva:ildipapp
Sztroganov
A személyes tapasztalatom alapján a Sztroganov egy igen egyszerű, de mégis ízletes és laktató étel, melynek elkészítését már többször is sikeresen megvalósítottam.
Hozzávalók
- 500 g felsál, marha vagy sertés
- 2 Közepes hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 evőkanál vaj
- 200 ml húsleves
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál Mustár
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
Eljárás
Először vágjuk fel az apróra a hagymákat és a fokhagymát. Én a hagymát mindig pici kockákra vágom, mert úgy a legjobb a textúrája az ételben.
Ezután készítsük elő a húst. Javaslom, hogy használjunk éles, konyhai kést, és vágjuk a húst vékony csíkokra. Az ilyen vékony hús hihetetlenül omlós és szaftos lesz, amint elkészült.
A vajat olvasszuk fel egy nagyobb serpenyőben, majd futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Adjuk hozzá a húst, és süssük addig, amíg minden oldalán aranybarna nem lesz. Ekkor mindig ügyeljek arra, hogy ne mozgassam a húsdarabokat túl korán, így szép, ropogós kéreg alakulhat ki rajtuk.
Szórjuk meg a húst 1 evőkanál liszttel, majd öntsük hozzá a húslevest, keverjük jól össze.
Adjuk hozzá a mustárt, a tealját, sót és borsot, majd keverjük össze és hagyjuk rotyogni 10-15 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.