HIRDETŐ

Forrás: canva:ildipapp

Sztroganov

A személyes tapasztalatom alapján a Sztroganov egy igen egyszerű, de mégis ízletes és laktató étel, melynek elkészítését már többször is sikeresen megvalósítottam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g felsál, marha vagy sertés Hozzáadott
  • 2 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 200 ml húsleves Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először vágjuk fel az apróra a hagymákat és a fokhagymát. Én a hagymát mindig pici kockákra vágom, mert úgy a legjobb a textúrája az ételben.

2. Lépés

Ezután készítsük elő a húst. Javaslom, hogy használjunk éles, konyhai kést, és vágjuk a húst vékony csíkokra. Az ilyen vékony hús hihetetlenül omlós és szaftos lesz, amint elkészült.

3. Lépés

A vajat olvasszuk fel egy nagyobb serpenyőben, majd futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg a hagyma üveges nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a húst, és süssük addig, amíg minden oldalán aranybarna nem lesz. Ekkor mindig ügyeljek arra, hogy ne mozgassam a húsdarabokat túl korán, így szép, ropogós kéreg alakulhat ki rajtuk.

5. Lépés

Szórjuk meg a húst 1 evőkanál liszttel, majd öntsük hozzá a húslevest, keverjük jól össze.

6. Lépés

Adjuk hozzá a mustárt, a tealját, sót és borsot, majd keverjük össze és hagyjuk rotyogni 10-15 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek