HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Szuper szaftos pincepörkölt

Egy igazán férfias étel, amit a bevállalós nők is imádnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g kenyérszalonna Hozzáadott
  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ks paradicsom Hozzáadott
  • 3 ks Paprika Hozzáadott
  • 112 kg csülök Hozzáadott
  • 2 ek paprikakrém Hozzáadott
  • 2 ek darált paprika Hozzáadott
  • 112 kg sertéslapocka Hozzáadott
  • 3 ek zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 tk kömény Hozzáadott
  • 3 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 5 ks chilipaprika Hozzáadott
  • 112 kg krumpli Hozzáadott
  • 150 ml vörösbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A szalonnát kb. fél cm-es kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábasban, 3-4 perc alatt kisütjük a zsírját. Kivesszük a szalonnakockákat, és a visszamaradt zsírhoz adjuk az apróra vágott hagymát.

2. Lépés

3-4 perc pirítás után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát is. Pár perc pirítás után beletesszük a kb. 3×3 cm-es kockákra vágott csülköt, a paprikakrémet és a darált paprikát is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.

3. Lépés

A lapockát szintén kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és több adagban, 2-3 perc alatt lepirítjuk a felkockázott húst, majd a pörkölthöz adjuk, ezután jöhet egy újabb adag víz. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és pirospaprikával, majd hozzáadjuk az egész chilipaprikákat is.

4. Lépés

Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott krumplit, felöntjük kevés vízzel, és ha szükséges, kissé sózzuk. Amikor puha a krumpli, beleöntjük a vörösbort, majd 1-2 perc forralás után elzárjuk a tűzhelyet.

5. Lépés

Friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új