Forrás: FB: Frytkownica beztłuszczowa - air fryer - przepisy i porady
Tábortüzes burgonya
Ez a recept igazi bizonyítéka annak, hogy milyen ízletes ételeket lehet készíteni a burgonyából. Rendkívül ízletes, belül puha, kívül ropogós a héja. Az íze a tábortűzön sült burgonyára emlékeztet.
Hozzávalók
- 8 pcs Nagy burgonya
- 2 kanalak Vaj
- só és bors ízlés szerint
- Néhány szál friss rozmaring (nem kötelező)
- Alumíniumfólia
Eljárás
A burgonyát alaposan mossuk meg és szárítsuk meg. Ne hámozza meg a héját, mivel a héj ropogós lesz a sütés után, a hús pedig megőrzi a szaftosságát.
Csomagoljon minden egyes burgonyát egyenként alufóliába, ügyelve arra, hogy szorosan lezárja őket. Ez nagyon fontos, mivel a fóliának meg kell tartania a burgonya belsejében lévő összes hőt.
Ezután tegye őket a grillre vagy előmelegített sütőbe (200 fokos hőmérsékleten).
Süssük a burgonyát körülbelül 45 percig. A sütési idő a burgonya méretétől függ. A burgonya elkészültét úgy ellenőrizheti, hogy villával megszúrja - puhának kell lennie.
Miután megsült, óvatosan csomagolja ki a burgonyát a fóliából (vigyázzon, mert nagyon forró). Vágjuk őket keresztbe, és enyhén nyomkodjuk meg, hogy egy kicsit kinyíljanak.
Tegyünk egy darab vajat minden burgonyába, és szórjuk meg ízlés szerint sóval és borssal. Ha szereti a fűszernövényeket, friss rozmaringot is adhat hozzá.