HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/J-w919SgnUfnb_5ec9nX/2191dba24cb6864a1d44279c1d06c8.jpeg)
Forrás: FB: Jöttem láttam és főztem...Várpalota bányászos és nem bányászos ételek.
Tarja Pörkölt
Hagyományos magyar recept, amelyben a tarja húsát pörkölt módon készítjük el. Gazdag, ízletes, és nagyszerűen illik a petrezselymes burgonyához.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g sertés tarja
- 2 ks hagyma
- 1 ks Paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirospaprika
- 1 ks paradicsom
- 2 ek zsír
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A húst kockákra vágjuk.
2. Lépés
A zsírt felolvasztjuk, majd a hagymát apróra vágva üvegesre pirítjuk benne.
3. Lépés
A hagymához adjuk a pirospaprikát, majd gyorsan beledobjuk a húst, hogy a paprika ne égjen oda.
4. Lépés
Addig pirítjuk, míg a hús minden oldala fehéredni nem kezd.
5. Lépés
Ezután hozzáadjuk az aprított paradicsomot és paprikát, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
6. Lépés
Alacsony lángon, fedő alatt pároljuk, míg a hús megpuhul. Szükség esetén kevés vizet adunk hozzá.