HIRDETŐ

Forrás: FB: Jöttem láttam és főztem...Várpalota bányászos és nem bányászos ételek.

Tarja Pörkölt

Hagyományos magyar recept, amelyben a tarja húsát pörkölt módon készítjük el. Gazdag, ízletes, és nagyszerűen illik a petrezselymes burgonyához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertés tarja Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ek zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk.

2. Lépés

A zsírt felolvasztjuk, majd a hagymát apróra vágva üvegesre pirítjuk benne.

3. Lépés

A hagymához adjuk a pirospaprikát, majd gyorsan beledobjuk a húst, hogy a paprika ne égjen oda.

4. Lépés

Addig pirítjuk, míg a hús minden oldala fehéredni nem kezd.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk az aprított paradicsomot és paprikát, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

6. Lépés

Alacsony lángon, fedő alatt pároljuk, míg a hús megpuhul. Szükség esetén kevés vizet adunk hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új