Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Tejfölös burgonya tojással és kolbásszal
A tejfölös burgonya tojással alapvető magyar étel, melyet gyakran szolgálnak fel hétvégi ebédként vagy vacsoraként. Az ízletes és szaftos burgonya, a fűszeres kolbász és a puha tojás tökéletes párost alkot.
Hozzávalók
- 4 ks nagy burgonya
- 200 g magyar kolbász
- 4 ks tojás
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Eljárás
Mosd meg a burgonyát, majd héjastól vágd kis kockákra.
Vágd fel a kolbászt vékony szeletekre.
Egy serpenyőben pirítsd meg a kolbászt, majd vedd ki és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a burgonyát közepes lángon, amíg aranybarnára nem sül. Időnként keverd meg, hogy egyenletesen süljön.
Amikor a burgonya kész, add hozzá a kolbászt és a tejfölt, majd fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal, és főzd további 5 percig.
Egy másik teflonserpenyőben add hozzá egy kevés olajat és tisztítsd meg a fokhagymát, majd süttesd meg a tojásokat. Óvatosan törj a serpenyőbe négy tojást, és süssük őket nedvesen, amíg a fehérje meg nem szilárdul, de a sárgája még mindig folyós marad.
Tálald a tejfölös burgonyát a tojással és élvezd ezt a hagyományos magyar ételt. Jó étvágyat!