HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Tejfölös burgonya tojással és kolbásszal

A tejfölös burgonya tojással alapvető magyar étel, melyet gyakran szolgálnak fel hétvégi ebédként vagy vacsoraként. Az ízletes és szaftos burgonya, a fűszeres kolbász és a puha tojás tökéletes párost alkot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks nagy burgonya Hozzáadott
  • 200 g magyar kolbász Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mosd meg a burgonyát, majd héjastól vágd kis kockákra.

2. Lépés

Vágd fel a kolbászt vékony szeletekre.

3. Lépés

Egy serpenyőben pirítsd meg a kolbászt, majd vedd ki és tedd félre.

4. Lépés

Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a burgonyát közepes lángon, amíg aranybarnára nem sül. Időnként keverd meg, hogy egyenletesen süljön.

5. Lépés

Amikor a burgonya kész, add hozzá a kolbászt és a tejfölt, majd fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal, és főzd további 5 percig.

6. Lépés

Egy másik teflonserpenyőben add hozzá egy kevés olajat és tisztítsd meg a fokhagymát, majd süttesd meg a tojásokat. Óvatosan törj a serpenyőbe négy tojást, és süssük őket nedvesen, amíg a fehérje meg nem szilárdul, de a sárgája még mindig folyós marad.

7. Lépés

Tálald a tejfölös burgonyát a tojással és élvezd ezt a hagyományos magyar ételt. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új