Forrás: WITTY234 from Getty Images
Tejszínes chilis csirke
A tejszínes chilis csirke egy igazán ínyenc fogás, amely nem igényel sok hozzávalót és könnyen elkészíthető. Az erős chili és a sima tejszín kombinációja csodás, selymes szószt eredményez, amely tökéletesen harmonizál a csirkemellel. A fűszeres, krémes szósz miatt érdemes rizst vagy tésztát is főzni mellé.
Hozzávalók
- 2 darab csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 teáskanál piros chilipehely
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 200 ml főzőtejszín
- 2 darab friss petrezselyem (aprítva)
Eljárás
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a csirkét, a vékonyra szeletelt fokhagymát, a chilipehelyt, a sót és a borsot. Pároljuk addig, amíg a csirkemell minden oldala megpirul.
Ezután öntsük hozzá a tejszínt, és csökkentsük a hőfokot. Főzzük további 10-15 percig, vagy amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Végül szórjuk meg a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.