HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: varintorn

Tejszínes csokitorta

Tejszínes csokitortát készíteni az én személyes szenvedélyem. Már számos alkalommal készítettem el, és mindig nagy sikere volt a családom és barátaim körében. Ebben a receptben olyan tippeket is megosztok veletek, amelyeket a gyakorlat során saját magam találtam ki, hogy a legjobb eredményt érjétek el!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 120 g fehér cukor Hozzáadott
  • 150 ml Tejszín Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 120 g vaj Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Készítsünk elő egy kerek tortaformát úgy, hogy kenjük ki vajjal és hintsük meg liszttel. Ez segít abban, hogy a torta ne ragadjon bele, és könnyen ki lehessen venni.

2. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.

3. Lépés

Tegyük a darabolt étcsokoládét, tejszínt és a darabolt vajat egy nagy, vastag aljú lábosba, majd alacsony hőfokon, állandóan kevergetve, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Figyeljünk arra, hogy ne égjen oda, mert keserű lesz!

4. Lépés

Amíg a csokoládé olvad, verjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyesével adjuk hozzá, és minden tojás hozzáadása után alaposan keverjük el.

5. Lépés

Vegyük le a csokoládés keveréket a tűzről, majd fokozatosan, vékony sugárban öntsük a tojásos keverékhez, közben folyamatosan kevergetni. Így a tojás nem fog megfőni a meleg csokoládétól.

6. Lépés

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan, de alaposan keverjük el, hogy sehol se maradjon lisztes csomó.

7. Lépés

Öntsük a masszát a tortaformába, majd süssük 180 °C-on 35-40 percig. Tűpróba segítségével ellenőrizzük meg, hogy elkészült-e a torta. Ha kihúzott tűre nem marad tészta, akkor készen van.

8. Lépés

Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. Ezután már csak a díszítés van hátra: egy kis porcukor és friss gyümölcs tökéletes választás lehet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új