Forrás: Pixabay: varintorn
Tejszínes csokitorta
Tejszínes csokitortát készíteni az én személyes szenvedélyem. Már számos alkalommal készítettem el, és mindig nagy sikere volt a családom és barátaim körében. Ebben a receptben olyan tippeket is megosztok veletek, amelyeket a gyakorlat során saját magam találtam ki, hogy a legjobb eredményt érjétek el!
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 120 g fehér cukor
- 150 ml Tejszín
- 5 ks tojás
- 120 g vaj
- 150 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
Eljárás
Készítsünk elő egy kerek tortaformát úgy, hogy kenjük ki vajjal és hintsük meg liszttel. Ez segít abban, hogy a torta ne ragadjon bele, és könnyen ki lehessen venni.
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
Tegyük a darabolt étcsokoládét, tejszínt és a darabolt vajat egy nagy, vastag aljú lábosba, majd alacsony hőfokon, állandóan kevergetve, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Figyeljünk arra, hogy ne égjen oda, mert keserű lesz!
Amíg a csokoládé olvad, verjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyesével adjuk hozzá, és minden tojás hozzáadása után alaposan keverjük el.
Vegyük le a csokoládés keveréket a tűzről, majd fokozatosan, vékony sugárban öntsük a tojásos keverékhez, közben folyamatosan kevergetni. Így a tojás nem fog megfőni a meleg csokoládétól.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan, de alaposan keverjük el, hogy sehol se maradjon lisztes csomó.
Öntsük a masszát a tortaformába, majd süssük 180 °C-on 35-40 percig. Tűpróba segítségével ellenőrizzük meg, hogy elkészült-e a torta. Ha kihúzott tűre nem marad tészta, akkor készen van.
Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. Ezután már csak a díszítés van hátra: egy kis porcukor és friss gyümölcs tökéletes választás lehet.