HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : bhofack2

Téli saláta sült dióval és kecskesajttal

Ez a téli saláta az egyik kedvenc ételem a hideg évszakban. A ropogós saláta, a sós kecskesajt és a ropogósra pirított diófélék kombinációja nemcsak ízben nyújt rendkívüli élményt, hanem vizuálisan is kiemelkedő. Ezt a receptet már nagyon sokszor elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és mindig elragadó kritikákat kap.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Vegyes saláta (pl. báránysaláta és radicchio) Hozzáadott
  • 100 g kecskesajt Hozzáadott
  • 100 g dió Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • 1 piros hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 3 evőkanál Balzsamecet Hozzáadott
  • 5 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A téli salátához alaposan mossuk meg a salátát, és csavarjuk szárazra. Mindig javaslom, hogy a salátát nagyon jól szárítsuk meg, hogy az öntet jól megtapadjon, és a saláta ne ázzon át.

2. Lépés

A diót durvára vágjuk, és forró serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A dió íze akkor fejlődik ki a legjobban, ha előbb megpirítjuk. De vigyázzunk, mert hamar túl sötét lesz, ezért mindig tartsuk szemmel.

3. Lépés

Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra.

4. Lépés

Az öntethez keverjük össze a mézet, az ecetet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Javaslom, hogy tálalás előtt adjuk hozzá az öntetet a salátához, hogy szép ropogós maradjon.

5. Lépés

A kecskesajtot durvára morzsoljuk, és keverjük a salátához. Végül adjuk hozzá a pirított diót és az öntetet, majd keverjük jól össze. Kész a finom, friss téli saláta!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek