HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : bhofack2

Téli saláta sült dióval és kecskesajttal

Ez a téli saláta az egyik kedvenc ételem a hideg évszakban. A ropogós saláta, a sós kecskesajt és a ropogósra pirított diófélék kombinációja nemcsak ízben nyújt rendkívüli élményt, hanem vizuálisan is kiemelkedő. Ezt a receptet már nagyon sokszor elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és mindig elragadó kritikákat kap.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Vegyes saláta (pl. báránysaláta és radicchio) Hozzáadott
  • 100 g kecskesajt Hozzáadott
  • 100 g dió Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • 1 piros hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 3 evőkanál Balzsamecet Hozzáadott
  • 5 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A téli salátához alaposan mossuk meg a salátát, és csavarjuk szárazra. Mindig javaslom, hogy a salátát nagyon jól szárítsuk meg, hogy az öntet jól megtapadjon, és a saláta ne ázzon át.

2. Lépés

A diót durvára vágjuk, és forró serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A dió íze akkor fejlődik ki a legjobban, ha előbb megpirítjuk. De vigyázzunk, mert hamar túl sötét lesz, ezért mindig tartsuk szemmel.

3. Lépés

Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra.

4. Lépés

Az öntethez keverjük össze a mézet, az ecetet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Javaslom, hogy tálalás előtt adjuk hozzá az öntetet a salátához, hogy szép ropogós maradjon.

5. Lépés

A kecskesajtot durvára morzsoljuk, és keverjük a salátához. Végül adjuk hozzá a pirított diót és az öntetet, majd keverjük jól össze. Kész a finom, friss téli saláta!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új