HIRDETŐ

Téli Töltött Karalábé Recept

A töltött karalábé egy tradicionális magyar étel, amely tökéletes választás a hideg téli estékre. A karalábé gőzölve puhára főzve és majd megtöltve a töltelékkel, ízletes és laktató fogást eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 300 g darált hús (ízlés szerint marha vagy sertés) Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze rizs, főtt állapotban Hozzáadott
  • 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 4 evőkanál tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a karalábékat, majd vágjuk ketté és távolítsuk el a közepüket.

2. Lépés

Egy nagy lábasban forraljunk vizet, és tegyük bele a karaláb feleket. Főzzük puhára kb. 20 perc alatt. Majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Közben egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk addig, amíg teljesen meg nem sült.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a rizst, a petrezselymet, a tojást, és ízesítsük sóval és borssal. Alaposan keverjük össze.

5. Lépés

Ezekre kanalazzuk a tölteléket, majd tegyük vissza a lábasba, és öntsünk alá annyi vizet, hogy a karalábék felét ellepje.

6. Lépés

Fedjük le a lábast, és közepes lángon főzzük kb. 30-40 percet, amíg a felszívódik, és a karalábé puha lesz.

7. Lépés

Egy kis serpenyőben hevítsük fel a lisztet, majd adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük simára. Öntsük a karalábéra, ésd hagyjuk kicsit besűrűsödni.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, lehetőleg a szafttal együtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek