HIRDETŐ

Téli Töltött Karalábé Recept

A töltött karalábé egy tradicionális magyar étel, amely tökéletes választás a hideg téli estékre. A karalábé gőzölve puhára főzve és majd megtöltve a töltelékkel, ízletes és laktató fogást eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 300 g darált hús (ízlés szerint marha vagy sertés) Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze rizs, főtt állapotban Hozzáadott
  • 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 4 evőkanál tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a karalábékat, majd vágjuk ketté és távolítsuk el a közepüket.

2. Lépés

Egy nagy lábasban forraljunk vizet, és tegyük bele a karaláb feleket. Főzzük puhára kb. 20 perc alatt. Majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Közben egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk addig, amíg teljesen meg nem sült.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a rizst, a petrezselymet, a tojást, és ízesítsük sóval és borssal. Alaposan keverjük össze.

5. Lépés

Ezekre kanalazzuk a tölteléket, majd tegyük vissza a lábasba, és öntsünk alá annyi vizet, hogy a karalábék felét ellepje.

6. Lépés

Fedjük le a lábast, és közepes lángon főzzük kb. 30-40 percet, amíg a felszívódik, és a karalábé puha lesz.

7. Lépés

Egy kis serpenyőben hevítsük fel a lisztet, majd adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük simára. Öntsük a karalábéra, ésd hagyjuk kicsit besűrűsödni.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, lehetőleg a szafttal együtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új