Forrás: kirin_photo from Getty Images Signature
Teljes kiőrlésű mézeskalács
Hagyományos karácsonyi mézeskalács teljes kiőrlésű lisztből.
Hozzávalók
- 300 g Teljes kiőrlésű liszt
- 100 g sima liszt
- 1 kanál sütőpor
- 2 kanalak méz
- 150 g Cukor
- 1 darab tojás
- 2 kanalak Mézeskalács fűszerek
- csipetnyi só
- 100 g Vaj
Eljárás
Először is keverje össze az összes száraz hozzávalót egy tálban - azaz a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszereket és a sót.
Tegye a vajat és a cukrot egy másik tálba, és verje simára. Ezután keverjük bele a mézet, és adjuk hozzá a tojást.
Ezután lassan adjuk a száraz keveréket a nedves hozzávalókkal tálba, és addig keverjük, amíg kemény tésztát nem kapunk.
Fordítsa a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsa ki körülbelül 5 mm vastagságúra. Ez nagyon fontos, a nagyobb vastagság nem tenné eléggé törékennyé a mézeskalácsot.
Ezután csak vágja ki a különböző formákat a formákkal, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük a mézeskalácsot 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig.
Sütés után hagyjuk a mézeskalácsokat egy rácson kihűlni.