HIRDETŐ

Forrás: kirin_photo from Getty Images Signature

Teljes kiőrlésű mézeskalács

Hagyományos karácsonyi mézeskalács teljes kiőrlésű lisztből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 300 g Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 100 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott
  • 2 kanalak méz Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 2 kanalak Mézeskalács fűszerek Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is keverje össze az összes száraz hozzávalót egy tálban - azaz a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszereket és a sót.

2. Lépés

Tegye a vajat és a cukrot egy másik tálba, és verje simára. Ezután keverjük bele a mézet, és adjuk hozzá a tojást.

3. Lépés

Ezután lassan adjuk a száraz keveréket a nedves hozzávalókkal tálba, és addig keverjük, amíg kemény tésztát nem kapunk.

4. Lépés

Fordítsa a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsa ki körülbelül 5 mm vastagságúra. Ez nagyon fontos, a nagyobb vastagság nem tenné eléggé törékennyé a mézeskalácsot.

5. Lépés

Ezután csak vágja ki a különböző formákat a formákkal, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

Süssük a mézeskalácsot 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig.

7. Lépés

Sütés után hagyjuk a mézeskalácsokat egy rácson kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új