HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Temesvári sertéstokány

Nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel rizzsel vagy galuskával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 2 ek füstölt pirospaprika Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks TV paprika Hozzáadott
  • 12 ks hegyes erős paprika Hozzáadott
  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 1 ek napraforgóolaj Hozzáadott
  • 300 g tejföl Hozzáadott
  • 2 ek Keményítő Hozzáadott
  • 200 g zöldbab Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A felkockázott szalonnát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával és őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a finomra vágott paprikákat és paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel és lefedve kb. 6-7 percig dinszteljük.

3. Lépés

Ezután a csíkokra vágott sertéscombot is hozzáadjuk, és felöntjük kb. egy deci vízzel. Lefedve szinte puhára pároljuk. Beletesszük a friss zöldbabot, és még egy pár percig főzzük.

4. Lépés

Miután a hús és a bab is készre puhultak, behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel. Megvárjuk míg felforr, majd aprított petrezselyemmel megszórjuk és melegen, párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új