HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Temesvári sertéstokány

Nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel rizzsel vagy galuskával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 2 ek füstölt pirospaprika Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks TV paprika Hozzáadott
  • 12 ks hegyes erős paprika Hozzáadott
  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 1 ek napraforgóolaj Hozzáadott
  • 300 g tejföl Hozzáadott
  • 2 ek Keményítő Hozzáadott
  • 200 g zöldbab Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A felkockázott szalonnát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával és őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a finomra vágott paprikákat és paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel és lefedve kb. 6-7 percig dinszteljük.

3. Lépés

Ezután a csíkokra vágott sertéscombot is hozzáadjuk, és felöntjük kb. egy deci vízzel. Lefedve szinte puhára pároljuk. Beletesszük a friss zöldbabot, és még egy pár percig főzzük.

4. Lépés

Miután a hús és a bab is készre puhultak, behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel. Megvárjuk míg felforr, majd aprított petrezselyemmel megszórjuk és melegen, párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek