Forrás: Youtube
Temesvári sertéstokány
Nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel rizzsel vagy galuskával.
Hozzávalók
- 100 g füstölt szalonna
- 1 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerkömény
- 2 ek füstölt pirospaprika
- só bors
- 1 ks paradicsom
- 1 ks TV paprika
- 1⁄2 ks hegyes erős paprika
- 500 g sertéscomb
- 1 ek napraforgóolaj
- 300 g tejföl
- 2 ek Keményítő
- 200 g zöldbab
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
A felkockázott szalonnát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és üvegesre pároljuk.
Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával és őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a finomra vágott paprikákat és paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel és lefedve kb. 6-7 percig dinszteljük.
Ezután a csíkokra vágott sertéscombot is hozzáadjuk, és felöntjük kb. egy deci vízzel. Lefedve szinte puhára pároljuk. Beletesszük a friss zöldbabot, és még egy pár percig főzzük.
Miután a hús és a bab is készre puhultak, behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel. Megvárjuk míg felforr, majd aprított petrezselyemmel megszórjuk és melegen, párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.