HIRDETŐ

Forrás: canva

Tepertő Sütés

A tepertő egy kiváló magyaros étel, amelynek elkészítése nem igényel nagy erőfeszítéstí. Paraszti eredetű, hagyományos magyar étel, gyakran sült kenyérrel és vöröshagymával fogyasztják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg sertészsír Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kg sertésbőr Hozzáadott
  • 12 TS Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az első lépésben a zsírt közepes lángon olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát és a sertésbőrt.

2. Lépés

Következő lépésként a húsbőrt és a zsírt kis lángon süssük a serpenyőben. Akkor jó, ha a bőr ropogósra sül, a zsír pedig teljesen kiolvad.

3. Lépés

Majd szedjük ki a tepertőt a zsírból és csepegtessük le jól papírtörlőn. Szórjuk meg sóval és hagyjuk kihűlni, majd később vágjuk kisebb darabokra az ételeket.

4. Lépés

A megmaradt zsírt szűrjük le, majd használhatjuk későbbi sütés-főzés során.

5. Lépés

Tálaljuk a tepertőt friss, ropogós kenyérrel és egy csepp virsli alaplevével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új