HIRDETŐ

Forrás: canva

Tepertő Sütés

A tepertő egy kiváló magyaros étel, amelynek elkészítése nem igényel nagy erőfeszítéstí. Paraszti eredetű, hagyományos magyar étel, gyakran sült kenyérrel és vöröshagymával fogyasztják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg sertészsír Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kg sertésbőr Hozzáadott
  • 12 TS Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az első lépésben a zsírt közepes lángon olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát és a sertésbőrt.

2. Lépés

Következő lépésként a húsbőrt és a zsírt kis lángon süssük a serpenyőben. Akkor jó, ha a bőr ropogósra sül, a zsír pedig teljesen kiolvad.

3. Lépés

Majd szedjük ki a tepertőt a zsírból és csepegtessük le jól papírtörlőn. Szórjuk meg sóval és hagyjuk kihűlni, majd később vágjuk kisebb darabokra az ételeket.

4. Lépés

A megmaradt zsírt szűrjük le, majd használhatjuk későbbi sütés-főzés során.

5. Lépés

Tálaljuk a tepertőt friss, ropogós kenyérrel és egy csepp virsli alaplevével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek