HIRDETŐ
Forrás: canva
Tepertő Sütés
A tepertő egy kiváló magyaros étel, amelynek elkészítése nem igényel nagy erőfeszítéstí. Paraszti eredetű, hagyományos magyar étel, gyakran sült kenyérrel és vöröshagymával fogyasztják.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg sertészsír
- 1 ks vöröshagyma
- 1 kg sertésbőr
- 1⁄2 TS só
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Az első lépésben a zsírt közepes lángon olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát és a sertésbőrt.
2. Lépés
Következő lépésként a húsbőrt és a zsírt kis lángon süssük a serpenyőben. Akkor jó, ha a bőr ropogósra sül, a zsír pedig teljesen kiolvad.
3. Lépés
Majd szedjük ki a tepertőt a zsírból és csepegtessük le jól papírtörlőn. Szórjuk meg sóval és hagyjuk kihűlni, majd később vágjuk kisebb darabokra az ételeket.
4. Lépés
A megmaradt zsírt szűrjük le, majd használhatjuk későbbi sütés-főzés során.
5. Lépés
Tálaljuk a tepertőt friss, ropogós kenyérrel és egy csepp virsli alaplevével.