HIRDETŐ

Forrás: facebook

Tepsis csülök sült krumplival vagy káposztasalátával

A tepsis csülök hagyományos magyar fogás, amelyet sült krumplival vagy káposztasalátával tálalnak. Nagyszerű választás névnapra, születésnapra vagy egyéb családi eseményekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg bőrös csülök Hozzáadott
  • 4 ks fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 112 dl olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A csülköt fokhagymával bedörzsöljük, majd hagyjuk kb. 1 órát állni, hogy a hús jól felveszi a fűszerek ízét.

2. Lépés

Azután beledörzsöljük a hagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát.

3. Lépés

A beállított csülköt tepsibe tesszük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd alufóliával letakarjuk.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 2 óra hosszat sütjük.

6. Lépés

Miután a csülkők megpuhultak, levesszük róla az alufóliát, és ropogósra sütjük.

7. Lépés

Sült krumplival vagy káposztasalátával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új