HIRDETŐ
Forrás: facebook
Tepsis csülök sült krumplival vagy káposztasalátával
A tepsis csülök hagyományos magyar fogás, amelyet sült krumplival vagy káposztasalátával tálalnak. Nagyszerű választás névnapra, születésnapra vagy egyéb családi eseményekhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 kg bőrös csülök
- 4 ks fokhagyma
- 2 ks hagyma
- 2 evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 dl víz
- 11⁄2 dl olaj
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A csülköt fokhagymával bedörzsöljük, majd hagyjuk kb. 1 órát állni, hogy a hús jól felveszi a fűszerek ízét.
2. Lépés
Azután beledörzsöljük a hagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát.
3. Lépés
A beállított csülköt tepsibe tesszük.
4. Lépés
Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd alufóliával letakarjuk.
5. Lépés
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 2 óra hosszat sütjük.
6. Lépés
Miután a csülkők megpuhultak, levesszük róla az alufóliát, és ropogósra sütjük.
7. Lépés
Sült krumplival vagy káposztasalátával tálaljuk.