Forrás: Ludovica Neagoe's Images from Canva
Teriyaki Tofu Rizses tál
Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető teriyaki tofu rizses tál vegánok és vegetáriánusok számára is tökéletes választás. Az étel ízvilága igazán lenyűgöző, köszönhetően a teriyaki szósznak, a friss zöldségeknek és a laktató rizsnek.
Hozzávalók
Teriyaki tofu
- 400 g tofu
- 100 ml teriyaki szósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szeszámolaj
Rizs és zöldségek
- 2 Csésze Rizs
- 200 g zöldbab
- 2 ks répa
- 1 ks brokkoli
- 2 evőkanál repceolaj
Eljárás
Készítsd elő a rizst a csomagolásán található utasítások alapján.
Vágd kockákra a tofut, majd marináld a teriyaki és szójaszószban legalább 15 percig.
Párold meg a zöldségeket (brokkoli, répa, zöldbab) egy cseppnyi olajon, majd tedd félre őket.
A tofu marinálása után süsd meg a kockákat a szeszámolajon, míg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
Egy nagy serpenyőben keverd össze a rizst, a zöldségeket és a tofut, melegítsd át őket együtt egy-két percig.
Tálald melegen, és ízlés szerint frissítő zöldfűszerekkel díszítheted.