HIRDETŐ

Természtes Házi sajt egyszerűen

Ebben a receptben részletesen bemutatjuk, hogyan készíthet saját otthonában elég nagy mennyiségű sajtot egyszerűen természetes hozzávalókból. Az elkészítése kissé hosszadalmas, de az eredmény nagyon finom lesz és a sajt készítésének folyamata is érdekes élmény.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 10 l teljes tej Hozzáadott
  • 112 dl natur joghurt Hozzáadott
  • 112 dl citromlé Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Töltsük a tejet egy nagy lábosba és melegítsük közepes lángon, amíg el nem éri a 42-45 fokot. Ne hagyjuk forrni a tejet!

2. Lépés

Adjuk hozzá a joghurtot, keverjük el benne, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 1 órán keresztül.

3. Lépés

Ezt követően adjuk hozzá a citromlevet, keverjük jól el, majd hagyjuk állni további 3 órán keresztül. Eközben a tej össze fog állni.

4. Lépés

A következő lépésben egy sajtkendővel vagy egy nagyon finom szűrővel le kell szűrnünk a sajtot. Öntsük a sajtkendőbe a masszát és húzzuk össze a kendő szélét, majd a felfüggesztett kendőben hagyjuk lecsepegni a sajtot 24 órán keresztül.

5. Lépés

Miután kicsepegett a savó, vegyük ki a sajtot a kendőből és tegyük egy tálba, majd szórjuk meg a sajt tetejét sóval. Ezután tegyük hűtőbe és hagyjuk további 24 órán át.

6. Lépés

Most már kész a sajt. Szeletelhetjük és tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek