HIRDETŐ

Természtes Házi sajt egyszerűen

Ebben a receptben részletesen bemutatjuk, hogyan készíthet saját otthonában elég nagy mennyiségű sajtot egyszerűen természetes hozzávalókból. Az elkészítése kissé hosszadalmas, de az eredmény nagyon finom lesz és a sajt készítésének folyamata is érdekes élmény.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 10 l teljes tej Hozzáadott
  • 112 dl natur joghurt Hozzáadott
  • 112 dl citromlé Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Töltsük a tejet egy nagy lábosba és melegítsük közepes lángon, amíg el nem éri a 42-45 fokot. Ne hagyjuk forrni a tejet!

2. Lépés

Adjuk hozzá a joghurtot, keverjük el benne, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 1 órán keresztül.

3. Lépés

Ezt követően adjuk hozzá a citromlevet, keverjük jól el, majd hagyjuk állni további 3 órán keresztül. Eközben a tej össze fog állni.

4. Lépés

A következő lépésben egy sajtkendővel vagy egy nagyon finom szűrővel le kell szűrnünk a sajtot. Öntsük a sajtkendőbe a masszát és húzzuk össze a kendő szélét, majd a felfüggesztett kendőben hagyjuk lecsepegni a sajtot 24 órán keresztül.

5. Lépés

Miután kicsepegett a savó, vegyük ki a sajtot a kendőből és tegyük egy tálba, majd szórjuk meg a sajt tetejét sóval. Ezután tegyük hűtőbe és hagyjuk további 24 órán át.

6. Lépés

Most már kész a sajt. Szeletelhetjük és tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új