:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MxljKl5DdmaU3utZb5VY/a4b6fe31c1251113aef2dcb48fc480.png)
Tojásos gombapörkölt
A tojásos gombapörkölt egy igazi klasszikus magyar étel, amit mindenkinek ki kellene próbálnia. Az ízletes gomba és a lágy tojás tökéletes párost alkot, együtt pedig kitűnő és tápláló ételt eredményeznek. Ennek az ételnek a pillanatai mindig is felidézik a finom, hagyományos otthoni főzést.
Hozzávalók
- 1 kg gomba
- 4 ks tojás
- 2 ks hagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk.
A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A hagymához adjuk, és főzzük, amíg a gomba a levét kiengedi.
A pirospaprikát és kevés vizet hozzáadunk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Fedő alatt, alacsony lángon főzzük, amíg a gomba puha és az összes lé elpárolog.
Közben egy külön tálban a tejfölt összekeverjük a liszttel, felöntjük 1 dl vízzel, majd hozzáadjuk a gombához, és jól elkeverjük.
A tojásokat a gombára törjük, teszünk rájuk némi sót, majd lefedve további 10 percig főzzük, amíg a tojások megsülnek.
Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.