HIRDETŐ

Tojásos gombapörkölt

A tojásos gombapörkölt egy igazi klasszikus magyar étel, amit mindenkinek ki kellene próbálnia. Az ízletes gomba és a lágy tojás tökéletes párost alkot, együtt pedig kitűnő és tápláló ételt eredményeznek. Ennek az ételnek a pillanatai mindig is felidézik a finom, hagyományos otthoni főzést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg gomba Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk.

2. Lépés

A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A hagymához adjuk, és főzzük, amíg a gomba a levét kiengedi.

3. Lépés

A pirospaprikát és kevés vizet hozzáadunk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Fedő alatt, alacsony lángon főzzük, amíg a gomba puha és az összes lé elpárolog.

5. Lépés

Közben egy külön tálban a tejfölt összekeverjük a liszttel, felöntjük 1 dl vízzel, majd hozzáadjuk a gombához, és jól elkeverjük.

6. Lépés

A tojásokat a gombára törjük, teszünk rájuk némi sót, majd lefedve további 10 percig főzzük, amíg a tojások megsülnek.

7. Lépés

Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új