HIRDETŐ

Tojásos gombapörkölt

A tojásos gombapörkölt egy igazi klasszikus magyar étel, amit mindenkinek ki kellene próbálnia. Az ízletes gomba és a lágy tojás tökéletes párost alkot, együtt pedig kitűnő és tápláló ételt eredményeznek. Ennek az ételnek a pillanatai mindig is felidézik a finom, hagyományos otthoni főzést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg gomba Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk.

2. Lépés

A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A hagymához adjuk, és főzzük, amíg a gomba a levét kiengedi.

3. Lépés

A pirospaprikát és kevés vizet hozzáadunk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Fedő alatt, alacsony lángon főzzük, amíg a gomba puha és az összes lé elpárolog.

5. Lépés

Közben egy külön tálban a tejfölt összekeverjük a liszttel, felöntjük 1 dl vízzel, majd hozzáadjuk a gombához, és jól elkeverjük.

6. Lépés

A tojásokat a gombára törjük, teszünk rájuk némi sót, majd lefedve további 10 percig főzzük, amíg a tojások megsülnek.

7. Lépés

Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek