Forrás: Pixabay: RitaE
Tojásos krumpli
A tojásos krumpli az egyik kedvelt ételünk otthon. Sokszor készítem, mert egyszerű, gyors és laktató. Remek ötlet, ha marad otthon főtt krumpli, de akár 0-ról is el lehet kezdeni ezt a receptet.
Hozzávalók
- 6 Közepes méretű burgonya
- 6 tojás
- só, bors ízlés szerint
- Fél fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
Eljárás
A burgonyát megfőzzük, de közepesen, hogy ne legyen túl puha. A burgonyafőzés ideje nagyon függ a burgonya méretétől, általában 20-25 percig tart. Egy kicsit „al dente” legyen, hogy a serpenyőben sütve ne essen szét.
A hagymát finomra vágjuk és egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Vigyázat, a burgonya forró lehet, érdemes hagyni egy kicsit hűlni.
Addig sütjük a burgonyát a hagymán, míg aranybarnára pirul a széle. De figyelnünk kell, hogy ne égjen oda.
A tojásokat felverjük, majd ráöntjük a krumplira. Sóval és borssal ízesítjük.
Fedő alatt, kis lángon tovább sütjük a tojást a krumplin, amíg a tojás meg nem szilárdul.