HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Tojásos krumpli

A tojásos krumpli az egyik kedvelt ételünk otthon. Sokszor készítem, mert egyszerű, gyors és laktató. Remek ötlet, ha marad otthon főtt krumpli, de akár 0-ról is el lehet kezdeni ezt a receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 Közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 6 tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Fél fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A burgonyát megfőzzük, de közepesen, hogy ne legyen túl puha. A burgonyafőzés ideje nagyon függ a burgonya méretétől, általában 20-25 percig tart. Egy kicsit „al dente” legyen, hogy a serpenyőben sütve ne essen szét.

2. Lépés

A hagymát finomra vágjuk és egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk.

3. Lépés

A megfőtt burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Vigyázat, a burgonya forró lehet, érdemes hagyni egy kicsit hűlni.

4. Lépés

Addig sütjük a burgonyát a hagymán, míg aranybarnára pirul a széle. De figyelnünk kell, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

A tojásokat felverjük, majd ráöntjük a krumplira. Sóval és borssal ízesítjük.

6. Lépés

Fedő alatt, kis lángon tovább sütjük a tojást a krumplin, amíg a tojás meg nem szilárdul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új