HIRDETŐ

Forrás: Karolina Grabowska von Pexels

Tök gnocchi zsályás vajjal - recept

Már többször elkészítettem ezt a hihetetlenül finom és őszi fogást, és minden alkalommal még jobb élményt nyújt. Az édes sütőtök, a sós gnocchi és az aromás zsálya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kis Hokkaido tök Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 600 g liszt Hozzáadott
  • 2 sárgája Hozzáadott
  • 80 g Friss zsályalevelek Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • Parmezán sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is készítsük el a sütőtökpürét. Vágjuk félbe a tököt, és távolítsuk el a magokat és a rostokat. Vágjuk a tököt darabokra, és főzzük forrásban lévő sós vízben puhára.

2. Lépés

Pürésítsük a sütőtökdarabokat.

3. Lépés

Tippem: a lehető legsimább állag eléréséhez botmixer használatát javaslom.

4. Lépés

A sütőtökpürét, a lisztet, a tojássárgáját és egy csipetnyi sót keverjük sima tésztává. A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha túl híg, adjunk hozzá még egy kis lisztet.

5. Lépés

A tésztát hosszú hengerekké formázzuk, és apró darabokra vágjuk.

6. Lépés

Az én tippem: szúrja a klasszikus gnochi mintát a tésztába egy villával.

7. Lépés

Főzzük a gnocchit forrásban lévő sós vízben, amíg a felszínre úszik. Ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe.

8. Lépés

Amíg a gnocchi fő, készítsük el a zsályavajat. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a zsályaleveleket. Addig főzzük, amíg a vaj enyhén megbarnul, és a zsályalevelek ropogósra sülnek.

9. Lépés

Hasznos tippem: A lángot közepesre kell állítani, hogy a vaj ne égjen meg.

10. Lépés

Amikor a gnocchi elkészült, adjuk hozzá a serpenyőben lévő zsályás vajhoz, és jól keverjük meg, hogy a gnocchi jól bevonja a vajat.

11. Lépés

Tálalja a sütőtökös gnocchit bőséges adag reszelt parmezán sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új