Forrás: Karolina Grabowska von Pexels
Tök gnocchi zsályás vajjal - recept
Már többször elkészítettem ezt a hihetetlenül finom és őszi fogást, és minden alkalommal még jobb élményt nyújt. Az édes sütőtök, a sós gnocchi és az aromás zsálya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók
- 1 kis Hokkaido tök
- só és bors
- 600 g liszt
- 2 sárgája
- 80 g Friss zsályalevelek
- 150 g vaj
- Parmezán sajt a tálaláshoz
Eljárás
Először is készítsük el a sütőtökpürét. Vágjuk félbe a tököt, és távolítsuk el a magokat és a rostokat. Vágjuk a tököt darabokra, és főzzük forrásban lévő sós vízben puhára.
Pürésítsük a sütőtökdarabokat.
Tippem: a lehető legsimább állag eléréséhez botmixer használatát javaslom.
A sütőtökpürét, a lisztet, a tojássárgáját és egy csipetnyi sót keverjük sima tésztává. A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha túl híg, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
A tésztát hosszú hengerekké formázzuk, és apró darabokra vágjuk.
Az én tippem: szúrja a klasszikus gnochi mintát a tésztába egy villával.
Főzzük a gnocchit forrásban lévő sós vízben, amíg a felszínre úszik. Ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe.
Amíg a gnocchi fő, készítsük el a zsályavajat. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a zsályaleveleket. Addig főzzük, amíg a vaj enyhén megbarnul, és a zsályalevelek ropogósra sülnek.
Hasznos tippem: A lángot közepesre kell állítani, hogy a vaj ne égjen meg.
Amikor a gnocchi elkészült, adjuk hozzá a serpenyőben lévő zsályás vajhoz, és jól keverjük meg, hogy a gnocchi jól bevonja a vajat.
Tálalja a sütőtökös gnocchit bőséges adag reszelt parmezán sajttal.