Forrás: Pixabay
Tökéletes egyszerű gazdag sötét csokoládé sütik
Ezek az étcsokoládés sütik gazdagok, hatalmasak és dekadens finomságok. Enyhén ropogós külsejükkel és puha, rágós belsejükkel a végső élvezet minden csokoládéimádó számára. Tökéletes az ünnepi szezonban, ajándékozásra, vagy egyszerű desszertként az étkezés befejezéseként.
Hozzávalók
- 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 1⁄4 csésze Sötét kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 1 csésze Sótlan vaj, szobahőmérsékletű
- 11⁄2 csésze Granulált
- 2 Nagy tojások
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 csészék étcsokoládé chips
- 1 csésze Apróra vágott dió (nem kötelező)
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
Egy közepes tálban keverje össze a lisztet, a sötét kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
Elektromos keverőgéppel krémesre verjük a vajat és a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliakivonatot. Addig keverjük, amíg jól össze nem áll a hab.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tejszínes keverékhez, és addig keverjük, amíg éppen csak össze nem áll. Ne keverjük túl.
Keverjük bele az étcsokoládéforgácsot és a diót (ha használunk).
Egy sütikanalat vagy evőkanalat használva csepegtesse a tésztát az előkészített sütőlemezekre, egymástól 15 cm távolságra.
Süssük 10-12 percig, vagy amíg a széle ropogós nem lesz, de a közepe még puha.
Hagyja a süteményeket 5 percig hűlni a tepsiben, majd tegye át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.