HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes egyszerű gazdag sötét csokoládé sütik

Ezek az étcsokoládés sütik gazdagok, hatalmasak és dekadens finomságok. Enyhén ropogós külsejükkel és puha, rágós belsejükkel a végső élvezet minden csokoládéimádó számára. Tökéletes az ünnepi szezonban, ajándékozásra, vagy egyszerű desszertként az étkezés befejezéseként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 14 csésze Sötét kakaópor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csésze Sótlan vaj, szobahőmérsékletű Hozzáadott
  • 112 csésze Granulált Hozzáadott
  • 2 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 2 csészék étcsokoládé chips Hozzáadott
  • 1 csésze Apróra vágott dió (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Egy közepes tálban keverje össze a lisztet, a sötét kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.

3. Lépés

Elektromos keverőgéppel krémesre verjük a vajat és a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliakivonatot. Addig keverjük, amíg jól össze nem áll a hab.

4. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tejszínes keverékhez, és addig keverjük, amíg éppen csak össze nem áll. Ne keverjük túl.

5. Lépés

Keverjük bele az étcsokoládéforgácsot és a diót (ha használunk).

6. Lépés

Egy sütikanalat vagy evőkanalat használva csepegtesse a tésztát az előkészített sütőlemezekre, egymástól 15 cm távolságra.

7. Lépés

Süssük 10-12 percig, vagy amíg a széle ropogós nem lesz, de a közepe még puha.

8. Lépés

Hagyja a süteményeket 5 percig hűlni a tepsiben, majd tegye át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új