HIRDETŐ
Töklángos marhával

Töklángos marhával

A töklángos az igazi, kézzel fogható vasárnapi ebéd, amit egész évben élvezhetünk. Hozzáadjuk a húslevest öntött knédlit, és ez az ebéd gyermekkori emlékeket idéz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 300 g marhahús Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Reszelt sajt Hozzáadott
  • őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 db sütőtök Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 2 db babérlevél Hozzáadott
  • növényi olaj Hozzáadott
  • friss kapor Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • sima liszt speciális Hozzáadott
  • ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Először kockára vágtam a marhahúst. Olajon megpirítottam két hagymát addig, míg üveges nem váltak, majd hozzáadtam a húst. Hagytam jó ideig párolódni, majd hozzáadtam a sót, őrölt fekete borsot, őrölt köményt és őrölt piros paprikát és az egészet felöntöttem kb. 3 dl vízzel. Lefedve hagytam párolódni. Időnként hozzáöntöttem vizet, mert szeretjük, ha sok a lé. Az szépen besűrűsödik, így nem szükséges semmivel befejezni.

Töklángos marhával - előkészítő lépés 1
2. Lépés

Míg a hús megpuhult, megtisztítottam egy nagy tököt, és durva reszelőn lereszeltem. Kevés olajon megpirítottam, megsóztam, tejjel leöntöttem és hozzáadtam 2 babérlevelet.

Töklángos marhával - előkészítő lépés 1
3. Lépés

Amikor így kb. 15 percig főtt, hozzáadtam egy maréknyi aprított kaporral, cukorral ízlés szerint és tejszínnel a főzéshez. Rossz tapasztalatok miatt az ecetet vagy a citromlevet csak a tűzről levétel után adom hozzá. Gombóccal vagy főtt krumplival szolgáljuk fel. Jó étvágyat 😋

Töklángos marhával - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új