Töklángos marhával
A töklángos az igazi, kézzel fogható vasárnapi ebéd, amit egész évben élvezhetünk. Hozzáadjuk a húslevest öntött knédlit, és ez az ebéd gyermekkori emlékeket idéz.
Hozzávalók
- 300 g marhahús
- 2 db The Onion
- só és bors
- Reszelt sajt
- őrölt pirospaprika
- 1 db sütőtök
- 500 ml tej
- 2 db babérlevél
- növényi olaj
- friss kapor
- 200 ml főzőtejszín
- sima liszt speciális
- ecet
Eljárás
Először kockára vágtam a marhahúst. Olajon megpirítottam két hagymát addig, míg üveges nem váltak, majd hozzáadtam a húst. Hagytam jó ideig párolódni, majd hozzáadtam a sót, őrölt fekete borsot, őrölt köményt és őrölt piros paprikát és az egészet felöntöttem kb. 3 dl vízzel. Lefedve hagytam párolódni. Időnként hozzáöntöttem vizet, mert szeretjük, ha sok a lé. Az szépen besűrűsödik, így nem szükséges semmivel befejezni.
Míg a hús megpuhult, megtisztítottam egy nagy tököt, és durva reszelőn lereszeltem. Kevés olajon megpirítottam, megsóztam, tejjel leöntöttem és hozzáadtam 2 babérlevelet.
Amikor így kb. 15 percig főtt, hozzáadtam egy maréknyi aprított kaporral, cukorral ízlés szerint és tejszínnel a főzéshez. Rossz tapasztalatok miatt az ecetet vagy a citromlevet csak a tűzről levétel után adom hozzá. Gombóccal vagy főtt krumplival szolgáljuk fel. Jó étvágyat 😋