HIRDETŐ

Forrás: freepik

Töltike recept

Nagymamám receptje alapján készül ez a csodás töltike. Olyan ízvilágot hozza vissza, ami földközeliben és szívből jön. Próbáltam már többféle pikáns és édes töltelékkel is, de azt vettem észre, hogy a hagyományos hústöltelékkel a legfinomabb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 mokka kanál pirospaprika Hozzáadott
  • másfél liter húsleves lé Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mosd meg alaposan a burgonyát, ne hámozd meg! Ez az egyik titka a finom ízének. Reszeld le, majd facsard ki belőle a nedvességet. Egy tipp: az elmúlt évek tapasztalata alapján célszerűbb azonnal facsarni, mert ha kicsit is áll a burgonya, keserűbbé válik.

2. Lépés

Keverd össze a reszelt burgonyát a tojással, majd szórd hozzá a zsemlemorzsát. Az összegyúrt masszának nem szabad túl lágyanak lennie, próbáld meg formázni gombóccá.

3. Lépés

Készítsd elő a hústölteléket: vágd apróra a hagymát, majd dinszteld meg egy serpenyőben. Ezután add hozzá a darált húst, a lereszelt fokhagymát, sózd, borsozd és szórd meg pirospaprikával. Összekeverés után hagyd pihenni a masszát 10 percig.

4. Lépés

Alakítsd a burgonyamasszával készített gombócot lapossá, helyezd rá a húsos tölteléket, majd formázd vissza gombóccá.

5. Lépés

Tegyél fel forrni a húslevest egy nagy fazékban, majd óvatosan tedd bele a gombócokat. Az egyik személyes tanácsom: ne kevergesd sokat a gombócokat, mert összetörhetnek.

6. Lépés

Főzd a gombócokat közepes lángon kb. 60 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek