HIRDETŐ

Forrás: freepik

Töltike recept

Nagymamám receptje alapján készül ez a csodás töltike. Olyan ízvilágot hozza vissza, ami földközeliben és szívből jön. Próbáltam már többféle pikáns és édes töltelékkel is, de azt vettem észre, hogy a hagyományos hústöltelékkel a legfinomabb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 mokka kanál pirospaprika Hozzáadott
  • másfél liter húsleves lé Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mosd meg alaposan a burgonyát, ne hámozd meg! Ez az egyik titka a finom ízének. Reszeld le, majd facsard ki belőle a nedvességet. Egy tipp: az elmúlt évek tapasztalata alapján célszerűbb azonnal facsarni, mert ha kicsit is áll a burgonya, keserűbbé válik.

2. Lépés

Keverd össze a reszelt burgonyát a tojással, majd szórd hozzá a zsemlemorzsát. Az összegyúrt masszának nem szabad túl lágyanak lennie, próbáld meg formázni gombóccá.

3. Lépés

Készítsd elő a hústölteléket: vágd apróra a hagymát, majd dinszteld meg egy serpenyőben. Ezután add hozzá a darált húst, a lereszelt fokhagymát, sózd, borsozd és szórd meg pirospaprikával. Összekeverés után hagyd pihenni a masszát 10 percig.

4. Lépés

Alakítsd a burgonyamasszával készített gombócot lapossá, helyezd rá a húsos tölteléket, majd formázd vissza gombóccá.

5. Lépés

Tegyél fel forrni a húslevest egy nagy fazékban, majd óvatosan tedd bele a gombócokat. Az egyik személyes tanácsom: ne kevergesd sokat a gombócokat, mert összetörhetnek.

6. Lépés

Főzd a gombócokat közepes lángon kb. 60 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új