Forrás: Petroos from Getty Images
Töltött cukkini rizzsel és gombával
A töltött cukkini rizzsel és gombával könnyű, de laktató vacsora, és remek választás, ha vegetáriánus barátokat látunk vendégül.
Hozzávalók
- 2 darab nagyobb cukkini
- 1 Csésze Rizs
- 500 g Gombák
- 1 darab nagy hagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 100 g Reszelt sajt
- olívaolaj
- Só, őrölt fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Vágja félbe a cukkinit, és egy kanállal mélyítse ki a közepét, hogy üreget alakítson ki a tölteléknek. Ezt a részt óvatosan kell elvégezni, hogy ne sérüljön meg a cukkini fala.
Vágja a gombát és a hagymát vékony darabokra. Melegítsünk fel egy serpenyőt, adjuk hozzá az olívaolajat, és tegyük bele a hagymát. Addig pirítsuk, amíg a hagyma kissé aranybarnára pirul. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és közepes lángon pirítsuk tovább.
Közben a második edényben főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor a rizs megfőtt, keverjük össze a sült gombával és hagymával, adjuk hozzá a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és keverjük össze.
Töltse meg a cukkiniket az előkészített keverékkel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsse kb. 20-30 percig, vagy amíg a cukkinik megpuhulnak.