HIRDETŐ

Töltött édesburgonya

Ezek a töltött édesburgonyák valóban megérnek egy próbát - olyan fantasztikusak, hogy még a sütőben is pizzaként illatoznak!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 édesburgonya Hozzáadott
  • 3 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Sárga hagyma Hozzáadott
  • 1 Zöld hagymát Hozzáadott
  • 12 Friss zöld paprika Hozzáadott
  • 12 bögre Konzervált vagy fagyasztott kukorica Hozzáadott
  • 12 bögre Borsó (konzervált vagy főzött) Hozzáadott
  • 1 tk Cayenne chili fűszer Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Reszelt kemény sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy jól megmossuk a batátát és a sütőpapírral borított tepsire helyezzük. Minden batátába 5 villával készítünk lyukat, és 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, körülbelül 45 percre.

2. Lépés

Amíg a batáták sütnek, elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott hagymát és újhagymát olívaolajon körülbelül 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, kukoricát és babot, és további 5 percig sütjük.

3. Lépés

A sütőben sült és kissé kihűlt édesburgonyákat félbevágjuk és kivájjuk a közepüket. A serpenyőbeli tölteléket tálba helyezzük, hozzáadjuk az édesburgonya húsát, sót, őrölt fekete borsot, kajensi csilit és köményt. Mindent jól összetörünk villával. A keverékkel feltöltjük a kivájt édesburgonyákat és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a grill alá a sütőbe néhány percre, amíg a sajt barnulni nem kezd. Kivesszük és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új