HIRDETŐ

Töltött édesburgonya

Ezek a töltött édesburgonyák valóban megérnek egy próbát - olyan fantasztikusak, hogy még a sütőben is pizzaként illatoznak!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 édesburgonya Hozzáadott
  • 3 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Sárga hagyma Hozzáadott
  • 1 Zöld hagymát Hozzáadott
  • 12 Friss zöld paprika Hozzáadott
  • 12 bögre Konzervált vagy fagyasztott kukorica Hozzáadott
  • 12 bögre Borsó (konzervált vagy főzött) Hozzáadott
  • 1 tk Cayenne chili fűszer Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Reszelt kemény sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy jól megmossuk a batátát és a sütőpapírral borított tepsire helyezzük. Minden batátába 5 villával készítünk lyukat, és 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, körülbelül 45 percre.

2. Lépés

Amíg a batáták sütnek, elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott hagymát és újhagymát olívaolajon körülbelül 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, kukoricát és babot, és további 5 percig sütjük.

3. Lépés

A sütőben sült és kissé kihűlt édesburgonyákat félbevágjuk és kivájjuk a közepüket. A serpenyőbeli tölteléket tálba helyezzük, hozzáadjuk az édesburgonya húsát, sót, őrölt fekete borsot, kajensi csilit és köményt. Mindent jól összetörünk villával. A keverékkel feltöltjük a kivájt édesburgonyákat és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a grill alá a sütőbe néhány percre, amíg a sajt barnulni nem kezd. Kivesszük és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek