Töltött édesburgonya
Ezek a töltött édesburgonyák valóban megérnek egy próbát - olyan fantasztikusak, hogy még a sütőben is pizzaként illatoznak!
Hozzávalók
- 2 édesburgonya
- 3 EK Olívaolaj
- 1 Sárga hagyma
- 1 Zöld hagymát
- 1⁄2 Friss zöld paprika
- 1⁄2 bögre Konzervált vagy fagyasztott kukorica
- 1⁄2 bögre Borsó (konzervált vagy főzött)
- 1 tk Cayenne chili fűszer
- 1 tk őrölt kömény
- Só és őrölt fekete bors
- Reszelt kemény sajt
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy jól megmossuk a batátát és a sütőpapírral borított tepsire helyezzük. Minden batátába 5 villával készítünk lyukat, és 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, körülbelül 45 percre.
Amíg a batáták sütnek, elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott hagymát és újhagymát olívaolajon körülbelül 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, kukoricát és babot, és további 5 percig sütjük.
A sütőben sült és kissé kihűlt édesburgonyákat félbevágjuk és kivájjuk a közepüket. A serpenyőbeli tölteléket tálba helyezzük, hozzáadjuk az édesburgonya húsát, sót, őrölt fekete borsot, kajensi csilit és köményt. Mindent jól összetörünk villával. A keverékkel feltöltjük a kivájt édesburgonyákat és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a grill alá a sütőbe néhány percre, amíg a sajt barnulni nem kezd. Kivesszük és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat.