HIRDETŐ

Forrás: canva

Töltött káposzta

A töltött káposzta számomra mindig egy időutazás. Az édesanyám és nagyanyám receptje nyomán készítem, ami mindig garantáltan boldogságot hoz az asztalhoz. Minden falatban benne van a családi hagyomány és a szeretet.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 Szál füstölt oldalas Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze rizs és víz Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 tk kömény Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 ek önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A hagymát finomra vágva üvegesre pirítsd meg olajon, hozzáadod a fokhagymát is. Tedd hozzá a húst és fűszerpaprikát, sózzad, borsozd, adj hozzá köményt. Egy kis vízzel felengeded és alacsony lángon rotyogtasd. Amíg a hús rotyog, a rizst külön edényben félig főzd meg.

2. Lépés

A káposztalevelek és a húsmassza felét tedd félre. A maradékot pedig törd apróra, majd a húshoz kevered. A tölteléket és a rizst is összekevered, majd minden levelet beletöltesz. Ezután beteszed őket a lábasba.

3. Lépés

A töltött káposztába helyezd bele a félretett káposzta darabokat és oldalast is. Fedd le vízzel, majd addig főzd, míg a káposzta és a hús is megpuhul. Közben időnként ellenőrizd, szükség esetén pótolj vizet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új