HIRDETŐ

Töltött paprika

A töltött paprika egy hungarikum, melyet a világ számos pontján ismernek és fogyasztanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 Közepes nagyságú piros vagy zöld paprika Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 100 g Rizs Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l húsleves alaplé vagy víz Hozzáadott
  • 1 Csomag paradicsomszósz Hozzáadott
  • tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is a rizst megfőzzük.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg a hús minden oldala fehéredni kezd.

3. Lépés

Ezután fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és finomra összevágott fokhagymával. Beletesszük a rizst, és jól összekeverjük.

4. Lépés

A paprikákat megmossuk, a szárukat levágjuk, és óvatosan kiszedjük a magokat.

5. Lépés

Az így előkészített paprikákat megtöltjük a húsos-rizses masszával.

6. Lépés

Egy tűzálló tálba helyezzük a paprikákat, hozzáöntjük a húslevest vagy vizet és a paradicsomszószt.

7. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon, kb. 1 óra alatt készre főzzük.

8. Lépés

Az elkészült töltött paprikát tejföllel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új