HIRDETŐ
Tradicionális sztrapacska recept
A tészta, a sajt és a fűszerek ötvözetével készül. A tészta fűszeres és ropogós, a sajt pedig olvadt és krémes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 500 g liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál élesztő
- 1⁄2 teáskanál cukor
- 1⁄2 Csésze tej
- 1⁄2 Csésze víz
- 2 evőkanál olaj
- 150 g reszelt sajt
- 1⁄2 teáskanál fokhagymapor
- 1⁄4 teáskanál őrölt kömény
- 1⁄4 teáskanál őrölt pirospaprika
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A lisztet, sót, élesztőt, cukrot, fokhagymaport, köményt és pirospaprikát keverjük össze egy tálban.
2. Lépés
Adjunk hozzá tejet, vizet és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.
3. Lépés
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk kör alakúra vagy négyzet alakúra.
4. Lépés
Helyezzük a sajtot a közepére és hajtsuk össze a széleit.
5. Lépés
Olajat hevítsünk fel egy serpenyőben és fritőzzük a sztrapacskákat, amíg aranybarna lesznek.
6. Lépés
Tálaljuk melegen.