HIRDETŐ

Tradicionális sztrapacska recept

A tészta, a sajt és a fűszerek ötvözetével készül. A tészta fűszeres és ropogós, a sajt pedig olvadt és krémes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 12 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet, sót, élesztőt, cukrot, fokhagymaport, köményt és pirospaprikát keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, vizet és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk kör alakúra vagy négyzet alakúra.

4. Lépés

Helyezzük a sajtot a közepére és hajtsuk össze a széleit.

5. Lépés

Olajat hevítsünk fel egy serpenyőben és fritőzzük a sztrapacskákat, amíg aranybarna lesznek.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek