HIRDETŐ

Tradicionális sztrapacska recept

A tészta, a sajt és a fűszerek ötvözetével készül. A tészta fűszeres és ropogós, a sajt pedig olvadt és krémes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 12 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet, sót, élesztőt, cukrot, fokhagymaport, köményt és pirospaprikát keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, vizet és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk kör alakúra vagy négyzet alakúra.

4. Lépés

Helyezzük a sajtot a közepére és hajtsuk össze a széleit.

5. Lépés

Olajat hevítsünk fel egy serpenyőben és fritőzzük a sztrapacskákat, amíg aranybarna lesznek.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új