Túrós speltalisztes torta
Puha és túróval ízesített
Hozzávalók
A fordított szöveg mentése
- 5 tojás
- 30 g kókuszcukor
- 3 evőkanál repceolaj
- 2 evőkanál langyos víz
- 70 g Tönköly sima liszt
- 1 Kanál kakaó
- 1 Csomag Foszfátmentes sütőpor
Töltelék
- 250 g Finom zsírtalanított túró
- 90 g tejföl
- 1 kanál Vaníliaízű tej
- gyümölcs
- Díszítő diók
Eljárás
Használtam egy 26 cm átmérőjű kerek formát.
A tojásokat cukorral felverjük.
Adjunk hozzá olajat és vizet, majd keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a karobot és a sütőport. Mindent alaposan összekeverünk.
A formát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát.
Betesszük a előmelegített sütőbe és sütjük 180/30 percig vagy szükség szerint.
Kiválasztjuk és hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a túrót, a tejszínt és a vaníliát.
Megkenjük a tortát. Díszítjük gyümölccsel és őrölt dióval.
Ha kisebb átmérőjű formát választ, a tésztát félbevághatja. De javaslom, hogy használjon kétszer annyi tölteléket.
Vagy választhatja a nem sült változatot is, ahol a tésztát kekszekkel helyettesíti, amelyeket a töltelékkel váltogatsz. Szintén kétszer annyi mennyiség. És közben friss gyümölcsöt is fogyaszthatsz.
A tortát legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, és így szolgáljuk fel.
Jó étvágyat!