HIRDETŐ

Vaníliás Meggy Dzsem

A Meggy Dzsem egy finom, friss, sűrű, és fűszeres lekvár, amely tökéletes az édességek, a szendvicsek és a reggeli gabonapelyhek ízesítésére. Az enyhén savanykás meggy kiválóan harmonizál a fahéj, a szegfűszeg, és a vanília ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 112 kg friss meggy vagy meggybefőtt Hozzáadott
  • 400 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd (vagy vanília aroma) Hozzáadott
  • 12 tk őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 tk őrölt szegfű Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • 3 ek Keményítő Hozzáadott
  • 3 ks sterilizált befőttes üveg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A friss meggyet mossuk, szárítsuk meg, és távolítsuk el a magokat. Ha meggybefőttet használunk, az öntetét szűrjük le, magoktól megtisztítjuk, és kiszárítjuk a meggyet papírtörlővel.

2. Lépés

Helyezzük a meggyet egy nagy serpenyőbe, és adjuk hozzá a cukrot, a vanília rúd kikapart belsejét, a fűszereket és a citromlevet. Keverjük össze, majd közepes lángon főzzük 30-35 percig, gyakran kevergetve, amíg a meggy megpuhul és a cukor teljesen feloldódik.

3. Lépés

Vegyük ki a vanília rudat, majd a keményítőt egy kis tálban keverjük el 3 ek hideg vízzel. Adjuk hozzá a meggyhez, majd alaposan keverjük össze. Főzzük még 2-3 percig, amíg a dzsem besűrűsödik.

4. Lépés

Hagyjuk hűlni néhány percig, majd töltsük sterilizált befőttes üvegekbe, szorosan csavart fedővel. Tartsuk hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek