HIRDETŐ

Vaníliás Meggy Dzsem

A Meggy Dzsem egy finom, friss, sűrű, és fűszeres lekvár, amely tökéletes az édességek, a szendvicsek és a reggeli gabonapelyhek ízesítésére. Az enyhén savanykás meggy kiválóan harmonizál a fahéj, a szegfűszeg, és a vanília ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 112 kg friss meggy vagy meggybefőtt Hozzáadott
  • 400 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd (vagy vanília aroma) Hozzáadott
  • 12 tk őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 tk őrölt szegfű Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • 3 ek Keményítő Hozzáadott
  • 3 ks sterilizált befőttes üveg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A friss meggyet mossuk, szárítsuk meg, és távolítsuk el a magokat. Ha meggybefőttet használunk, az öntetét szűrjük le, magoktól megtisztítjuk, és kiszárítjuk a meggyet papírtörlővel.

2. Lépés

Helyezzük a meggyet egy nagy serpenyőbe, és adjuk hozzá a cukrot, a vanília rúd kikapart belsejét, a fűszereket és a citromlevet. Keverjük össze, majd közepes lángon főzzük 30-35 percig, gyakran kevergetve, amíg a meggy megpuhul és a cukor teljesen feloldódik.

3. Lépés

Vegyük ki a vanília rudat, majd a keményítőt egy kis tálban keverjük el 3 ek hideg vízzel. Adjuk hozzá a meggyhez, majd alaposan keverjük össze. Főzzük még 2-3 percig, amíg a dzsem besűrűsödik.

4. Lépés

Hagyjuk hűlni néhány percig, majd töltsük sterilizált befőttes üvegekbe, szorosan csavart fedővel. Tartsuk hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új