:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ZVIDdp0AzI9Br2JgWjSw/a0b75c6f9276cefac3a20142ddfc74.png)
Forrás: Pixabay : silviarita
Vegán karácsonyi kekszek tojás nélkül
Nincs is jobb, mint amikor a frissen sült keksz illata bejárja az egész házat. Amióta kipróbáltam ezeket a tojás nélküli vegán karácsonyi kekszeket, minden évben megsütöm őket. Nem csak finomak, de csak néhány hozzávaló kell hozzájuk, és nagyon könnyű elkészíteni őket. Nézd meg magad!
Hozzávalók
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g cukor
- 150 g Növényi margarin
- 50 g őrölt mandula
- 1 Teáskanál vanília esszencia
- 1 Pinch só
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
A tojás nélküli vegán karácsonyi kekszek elkészítéséhez először készítsen tésztát lisztből, cukorból, margarinból, őrölt mandulából, vaníliakivonatból és sóból. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne legyen túl puha. Észre fogja venni, hogy a tészta először kissé morzsalékos, de ne csüggedjen - néhány perc gyúrás után szép sima lesz.
Csomagolja a tésztát fóliába, és tegye a hűtőbe legalább egy órára. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel a tészta hűtése megkönnyíti a későbbi tekercselést és vágást.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
Ezután lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát. Kb. 5 mm vastagságú tésztát ajánlok, mert így a kekszek szép morzsásak lesznek, és sütés közben megtartják a formájukat.
Most vágja ki a formákat a kekszvágókkal, és helyezze az előkészített sütőlemezekre. Ne töltsük túl a tepsit, mert a kekszek egy kicsit megemelkednek, és szükségük van a helyükre.
Süssük a kekszeket az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig, amíg aranybarnára sülnek. Mindig figyeljük őket, mivel minden sütő más és más, és a sütési idő is változhat.
Vegye ki a megsült kekszeket a tálcáról, és hagyja teljesen kihűlni egy rácson.
Végül porcukrozd meg a vegán karácsonyi kekszeket porcukorral, és már tálalhatók is!