HIRDETŐ

Forrás: BWFolsom by iStockPhotos

Vegán szalonna Seitanból

Mivel évek óta vegán vagyok, nagyon hiányzik a szalonna ropogós és füstös íze. Miután kipróbáltam néhány növényi alapú alternatívát, amelyek nem elégítettek ki teljesen, úgy döntöttem, hogy elkészítem a saját vegán szalonnámat. Számtalan kísérletezés és módosítás után büszkén osztom meg ezt a receptet mindenkivel - a vegán szalonna isteni finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Szeletelt seitan Hozzáadott
  • 2 Tablespoon szójaszósz Hozzáadott
  • 2 Tablespoon juharszirup Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Folyékony füst Hozzáadott
  • 1 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Paprika Hozzáadott
  • Só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A vegán szalonna elkészítéséhez keverje össze a szójaszószt, a juharszirupot, a folyékony füstöt, az olívaolajat, a paprikát, a sót és a borsot egy tálban. Mindig jól keverje meg, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

2. Lépés

Tegye a seitant a tálba, és keverje addig, amíg a pác teljesen be nem borítja. Az első próbálkozásaim során azt tapasztaltam, hogy a seitan hajlamos a tál alján megbújni, ezért ügyeljünk arra, hogy jól átmozgassuk a páclében.

3. Lépés

Hagyjuk a seitant 10-15 percig pácolódni. Minél tovább várunk, annál intenzívebb lesz az íze, ezért nem kell sietni, ha lehet.

4. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Amint a serpenyő felforrósodott, tegye a seitant a serpenyőbe, és süsse mindkét oldalát 2-3 percig, vagy amíg a széle ropogós nem lesz. Tipp: Úgy tapasztaltam, hogy ha megvárjuk, amíg a szélek ropogósra sülnek, az segít a megfelelő "szalonna" érzet elérésében.

5. Lépés

Vegye ki a "szalonnát" a serpenyőből, és helyezze konyhai papírra, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.

6. Lépés

Élvezze a vegán "szalonnát" bárhol, ahol általában szalonnát használna. Ugyanolyan finom, mint a húsos változat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új