Forrás: BWFolsom by iStockPhotos
Vegán szalonna Seitanból
Mivel évek óta vegán vagyok, nagyon hiányzik a szalonna ropogós és füstös íze. Miután kipróbáltam néhány növényi alapú alternatívát, amelyek nem elégítettek ki teljesen, úgy döntöttem, hogy elkészítem a saját vegán szalonnámat. Számtalan kísérletezés és módosítás után büszkén osztom meg ezt a receptet mindenkivel - a vegán szalonna isteni finom!
Hozzávalók
- 200 g Szeletelt seitan
- 2 Tablespoon szójaszósz
- 2 Tablespoon juharszirup
- 1 Teáskanál Folyékony füst
- 1 Tablespoon olívaolaj
- 1 Teáskanál Paprika
- Só és fekete bors ízlés szerint
Eljárás
A vegán szalonna elkészítéséhez keverje össze a szójaszószt, a juharszirupot, a folyékony füstöt, az olívaolajat, a paprikát, a sót és a borsot egy tálban. Mindig jól keverje meg, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
Tegye a seitant a tálba, és keverje addig, amíg a pác teljesen be nem borítja. Az első próbálkozásaim során azt tapasztaltam, hogy a seitan hajlamos a tál alján megbújni, ezért ügyeljünk arra, hogy jól átmozgassuk a páclében.
Hagyjuk a seitant 10-15 percig pácolódni. Minél tovább várunk, annál intenzívebb lesz az íze, ezért nem kell sietni, ha lehet.
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Amint a serpenyő felforrósodott, tegye a seitant a serpenyőbe, és süsse mindkét oldalát 2-3 percig, vagy amíg a széle ropogós nem lesz. Tipp: Úgy tapasztaltam, hogy ha megvárjuk, amíg a szélek ropogósra sülnek, az segít a megfelelő "szalonna" érzet elérésében.
Vegye ki a "szalonnát" a serpenyőből, és helyezze konyhai papírra, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.
Élvezze a vegán "szalonnát" bárhol, ahol általában szalonnát használna. Ugyanolyan finom, mint a húsos változat.