Forrás: Pixabay
Végső házi készítésű, puha és ropogós szendvicstekercsek
A szendvicstekercsek tökéletesek egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Ezzel a recepttel friss, ropogós zsemléket kap, amelyek belül puhák és tele vannak ízletes finomságokkal. Készítse el ezeket a következő piknikre, grillezésre vagy családi összejövetelre.
Hozzávalók
- 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 2 EL Aktív szárazélesztő
- 1 teáskanál Só
- 1 csésze meleg víz
- 1 evőkanál Cukor
- 1 evőkanál Növényi olaj
- 1 Tojásfehérje
- 1 evőkanál Szezámmag (opcionális)
Eljárás
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót. Tegyük félre.
Egy külön tálban keverje össze a meleg vizet, a cukrot és az olajat, amíg jól össze nem keveredik.
Fokozatosan adagolja a vizes keveréket a lisztes keverékhez, folyamatosan kevergetve, amíg tésztát nem kap.
Fordítsa a tésztát lisztezett felületre, és gyúrja rugalmasra, körülbelül 8-10 percig.
Tegyük a tésztát egy kizsírozott tálba, takarjuk le egy tiszta törülközővel, és hagyjuk kelni, amíg a duplájára kel, körülbelül egy órán át.
Melegítsük elő a sütőt 375 Fahrenheit-fokra (190 Celsius-fok).
Miután a tészta megkelt, ossza 6 egyenlő darabra, és formázzon mindegyik darabból egy tekercset.
Helyezze a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tekercsek tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével, és kívánság szerint megszórjuk szezámmaggal.
Süssük előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Tálalás előtt hagyjuk a tekercseket rácson kihűlni.