HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Végső házi készítésű, puha és ropogós szendvicstekercsek

A szendvicstekercsek tökéletesek egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Ezzel a recepttel friss, ropogós zsemléket kap, amelyek belül puhák és tele vannak ízletes finomságokkal. Készítse el ezeket a következő piknikre, grillezésre vagy családi összejövetelre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 EL Aktív szárazélesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csésze meleg víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Növényi olaj Hozzáadott
  • 1 Tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szezámmag (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót. Tegyük félre.

2. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a meleg vizet, a cukrot és az olajat, amíg jól össze nem keveredik.

3. Lépés

Fokozatosan adagolja a vizes keveréket a lisztes keverékhez, folyamatosan kevergetve, amíg tésztát nem kap.

4. Lépés

Fordítsa a tésztát lisztezett felületre, és gyúrja rugalmasra, körülbelül 8-10 percig.

5. Lépés

Tegyük a tésztát egy kizsírozott tálba, takarjuk le egy tiszta törülközővel, és hagyjuk kelni, amíg a duplájára kel, körülbelül egy órán át.

6. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 375 Fahrenheit-fokra (190 Celsius-fok).

7. Lépés

Miután a tészta megkelt, ossza 6 egyenlő darabra, és formázzon mindegyik darabból egy tekercset.

8. Lépés

Helyezze a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe.

9. Lépés

A tekercsek tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével, és kívánság szerint megszórjuk szezámmaggal.

10. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

11. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a tekercseket rácson kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új