Forrás: Youtube
Villámgyors kekszes krémes sütés nélkül
Krémes süti, ráadásul sütés nélkül. Mi lehetne ennél jobb?
Hozzávalók
Tészta
- 500 g háztartási keksz
- kevés tej
Krém
- 400 ml habtejszín
- 1 cs pudingpor
Sodó
- 4 dl tej
- 4 ks tojássárgája
- 100 g cukor
- 40 g liszt
- 3 tk vanília esszencia
Tetejére
- 200 g csokoládé
- 2 ek étolaj
- 2 ek kakaópor
Eljárás
A sodóhoz először egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.
Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. Amikor a sodó kihűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.
A réteget befedjük keksszel, hogy 3 rétegre elég legyen. A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk az első sort, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz. Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.
A mázhoz az olajat és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kakóport, csomómentesre elkeverjük. A kész mázat a sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a keksz megpuhul.
Kivesszük a hűtőből, majd forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd teljesen felvágjuk a süteményt. A tetejére tálalsákor kenhetünk mogyorókrémet.