Forrás: Youtube
Villámgyors rántott gomba
Nálunk a rántott cuccok minden nagyon kapósak, pont mint ez a rántott gomba is.
Hozzávalók
- 50 dkg csiperke gomba
- só
- 3 ks tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
Eljárás
A gombák lábát óvatosan pattintsuk ki a kalapból, majd a gombafejeket egy tálba tesszük, megsózzuk, és pár perecet állni hagyjuk.
Ezután jöhet a villám panírozás. Vegyünk elő 3 jól záródó nagyobb dobozt és az egyikbe üssük bele a tojásokat, majd habarjuk el, a másikba öntsük a zsemlemorzsát, a harmadikba a lisztet.
A gombafejeket először tegyük a lisztes dobozba, tegyük rá a tetőt, majd körkörös mozdulatokkal rázzuk össze a gombákat a liszttel. Pakoljuk át a gombákat a tojásos dobozba, óvatosan rázzuk össze, majd a tojással borított gombafejeket a zsemlemorzsás dobozba téve ugyanígy járunk el.
Egy mélyebb serpenyőben zsiradékot hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a gombafejeket. A rántott gombát tartár mártással és párolt rizzsel tálaljuk.