HIRDETŐ
Forrás: freepik
Vizes zsemle
A vizes zsemle egy egyszerű, mégis ízletes péksütemény, melyet akár reggelire vagy vacsorára is fogyaszthatunk, remek alapja a különféle szendvicseknek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 500 g búzaliszt
- 300 g víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 Csomag szárított élesztő
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (léggömbös sütő esetén 200 fokra).
2. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot egy nagy tálban.
3. Lépés
Szórjuk hozzá a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a vizet és keverjük alaposan össze.
4. Lépés
Gyúrjuk össze a tésztát, majd fedjük le és hagyjuk pihenni 60 percet.
5. Lépés
Osszuk 10 egyenlő darabra a tésztát, majd formázzunk belőlük zsemléket.
6. Lépés
Helyezzük a zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szurkáljuk meg a tetejüket villával.
7. Lépés
Süssük a zsemléket 20 percig, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek.
8. Lépés
Hagyjuk a zsemléket kihűlni a sütőrácson.