HIRDETŐ

Forrás: freepik

Vizes zsemle

A vizes zsemle egy egyszerű, mégis ízletes péksütemény, melyet akár reggelire vagy vacsorára is fogyaszthatunk, remek alapja a különféle szendvicseknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 300 g víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (léggömbös sütő esetén 200 fokra).

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot egy nagy tálban.

3. Lépés

Szórjuk hozzá a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a vizet és keverjük alaposan össze.

4. Lépés

Gyúrjuk össze a tésztát, majd fedjük le és hagyjuk pihenni 60 percet.

5. Lépés

Osszuk 10 egyenlő darabra a tésztát, majd formázzunk belőlük zsemléket.

6. Lépés

Helyezzük a zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szurkáljuk meg a tetejüket villával.

7. Lépés

Süssük a zsemléket 20 percig, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek.

8. Lépés

Hagyjuk a zsemléket kihűlni a sütőrácson.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új