HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Zesty lime sajttorta

Ez az édes, krémes sajttorta, amely tökéletesen kiegyensúlyozott a citrusos lime-csapással, minden összejövetelen sikert arat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Összetevők:

  • 200 g Emésztést elősegítő kekszek Hozzáadott
  • 100 g Sótlan vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 500 g Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • Két lime héja és leve Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott

A tejszínhabos tetejéhez:

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 EL Porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

405 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 150°C-ra (300°F). Előmelegítés közben kenjünk ki enyhén vajjal egy 9 hüvelykes rugós formát; ez megakadályozza, hogy a torta összeragadjon.

2. Lépés

Törje össze az emésztős sütiket, én szeretem turmixgépet használni, hogy finom por állagú legyen. Keverjük bele az olvasztott vajat, amíg a keverék egyenletesen összeáll. Pakoljuk a morzsát a tepsi aljára, és kb. 10 percig süssük, amíg megdermed. Ne feledje, hogy hagyja teljesen kihűlni; ez biztosítja, hogy a kéreg nem lesz átázott!

3. Lépés

Egy nagy tálban addig verjük a krémsajtot, amíg krémes és sima nem lesz, olyan, mint egy habos felhő! Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg össze nem keveredik.

4. Lépés

Most jön a tojás. Egyenként adjuk hozzá őket, és ügyeljünk arra, hogy minden egyes tojás teljesen beépüljön, mielőtt hozzáadjuk a következőt. Ez biztosítja a sima tésztát. Keverjük bele a vaníliakivonatot, a lime héját és a lime levét.

5. Lépés

Fokozatosan öntse hozzá a tejszínt, miközben folyamatosan veri a keveréket. Öntse ezt a krémsajtos keveréket a kihűlt tésztára.

6. Lépés

Süssük körülbelül egy órán át, vagy amíg az oldala megdermed, de a közepe enyhén megremeg, amikor a tepsit óvatosan megrázzuk.

7. Lépés

Hagyja a sajttortát a sütőben kissé nyitott ajtóval kihűlni, ez megakadályozza, hogy a tetején repedések keletkezzenek. Tegyük át a hűtőbe legalább 4 órára, vagy ha időnk engedi, egy éjszakára.

8. Lépés

A tejszínhabhoz a tejszínhabot addig verjük, amíg lágy csúcsokat nem kapunk. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, és verjük kemény habbá. Ezt közvetlenül tálalás előtt kenje a kihűlt sajttortára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új