HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Zesty lime sajttorta

Ez az édes, krémes sajttorta, amely tökéletesen kiegyensúlyozott a citrusos lime-csapással, minden összejövetelen sikert arat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Összetevők:

  • 200 g Emésztést elősegítő kekszek Hozzáadott
  • 100 g Sótlan vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 500 g Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • Két lime héja és leve Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott

A tejszínhabos tetejéhez:

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 EL Porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

405 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 150°C-ra (300°F). Előmelegítés közben kenjünk ki enyhén vajjal egy 9 hüvelykes rugós formát; ez megakadályozza, hogy a torta összeragadjon.

2. Lépés

Törje össze az emésztős sütiket, én szeretem turmixgépet használni, hogy finom por állagú legyen. Keverjük bele az olvasztott vajat, amíg a keverék egyenletesen összeáll. Pakoljuk a morzsát a tepsi aljára, és kb. 10 percig süssük, amíg megdermed. Ne feledje, hogy hagyja teljesen kihűlni; ez biztosítja, hogy a kéreg nem lesz átázott!

3. Lépés

Egy nagy tálban addig verjük a krémsajtot, amíg krémes és sima nem lesz, olyan, mint egy habos felhő! Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg össze nem keveredik.

4. Lépés

Most jön a tojás. Egyenként adjuk hozzá őket, és ügyeljünk arra, hogy minden egyes tojás teljesen beépüljön, mielőtt hozzáadjuk a következőt. Ez biztosítja a sima tésztát. Keverjük bele a vaníliakivonatot, a lime héját és a lime levét.

5. Lépés

Fokozatosan öntse hozzá a tejszínt, miközben folyamatosan veri a keveréket. Öntse ezt a krémsajtos keveréket a kihűlt tésztára.

6. Lépés

Süssük körülbelül egy órán át, vagy amíg az oldala megdermed, de a közepe enyhén megremeg, amikor a tepsit óvatosan megrázzuk.

7. Lépés

Hagyja a sajttortát a sütőben kissé nyitott ajtóval kihűlni, ez megakadályozza, hogy a tetején repedések keletkezzenek. Tegyük át a hűtőbe legalább 4 órára, vagy ha időnk engedi, egy éjszakára.

8. Lépés

A tejszínhabhoz a tejszínhabot addig verjük, amíg lágy csúcsokat nem kapunk. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, és verjük kemény habbá. Ezt közvetlenül tálalás előtt kenje a kihűlt sajttortára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek